Ladislav Ondřej 32 let


Ladislav Ondřej je český herec. Z umělecké rodiny nepochází, otec je strojním inženýrem a maminka zdravotní sestra. V Praze absolvoval základní školu. Poté nastoupil na střední hotelovou školu obor kuchař/číšník. Výběr této školy měl několik důvodů. Jednak to byl fakt, že Ladislav rád jí a vaří, a zadruhé chtěl jít studovat herectví na DAMU, kam, jak se doslechl, neradi berou lidi z konzervatoře, se kterými už v tomto oboru někdo jiný pracoval. Nakonec však přešel na pražskou konzervatoř. Během tohoto studia začal více točit a hrát v divadle, a tak na studium na DAMU už pak neměl čas.

Známějším se stal díky roli v komedii Účastníci zájezdu. Nejvíce se do povědomí diváků dostal jako Jakub, syn Čestmíra Mázla (Petr Rychlý), v nováckém seriálu Ordinace v růžové zahradě. Seriál začal natáčet ve svých 14 letech, tehdy byl ještě v deváté třídě na základní škole. Roli získal díky pozvání na kamerové zkoušky po dotočení Účastníků zájezdu, avšak do seriálu mohl naskočit ještě před tímto filmem, protože se účastnil castingu na roli syna Lindy Rybové. Tento casting mu ale nevyšel. Kromě tohoto seriálu se později objevil i v několika dalších filmech, například v Bathory, Probudím se včera či Příběh kmotra.

V březnu 2010 získal Ladislav na Edgemar Short Film Festival v kalifornské Santa Monice ocenění „Nejlepší herec“ za krátký film Mamánek od režiséra Jesse Maldwina.

Kromě herectví se Láďa začal věnovat i rozhlasu. Je fanouškem juda a teakwonda. Rád hraje airsoft a paintball. Dříve hodně cestoval a navštívil například Vietnam, Filipíny či Indonésii. Několikrát navštívil Bali, kde si našel přátele.


24.7.1991
Praha, Československo
Ladislav Ondřej csfd

Společně samiKdyž prší slzyStáří není pro srabyJak se moří revizořiProbudím se včeraBathoryKanadská nocNa vlastní nebezpečíÚčastníci zájezduRestaurace U princePoklad na Sovím HrádkuVan HelsingRadosti a strasti malého lordaŠťávaPerníková věžSpolečně sami1. MISEOrdinace v růžové zahraděHop nebo trop


Aktualizace osobnostního profilu Ladislav Ondřej: 2.11. 2023 21:01