Caroline Coon 0 let


Britská umělkyně, novinářka, feministka, manažerka a politická aktivistka Caroline Coon se narodila roku 1945 v Londýně. V dětství se učila balet a z domova odešla v 16 letech. Žila v Nothing hill, kde pracovala jako modelka a pornoherečka v softcore filmech. Mezitím navštěvovala uměleckou školu a vynikala jako figurální malíř. Později byla její umělecká díla, často zkoumající sexuální témata, vystavována v mnoha významných galeriích.

V 70.letech se zapojuje do londýnské punkové scény. Jako novinářka píše články do Melody Maker a spolupracuje v managementu pro skupiny The Clash a The Police. Mezi roky 1978-1980 dělá kapele The Clash manažera a získala větší roli v jejich rockumentu Rude Boy (1980). Jako speciální konzultant vypomáhala s punkovým snímkem Ladies and Gentlemen, the Fabulous Stains (1982). Měla velký vliv na kapelu The Clash a jako první začla v médiích používat označení módního a hudebního stylu PUNK. Robert Wyatt, The Stranglers i Bob Dylan o ní nazpívali písně.


26.3.2024
Londýn, England, Velká Británie
Caroline Coon csfd

Sex, Drugs and Rock-n-RollDámy a pánové, punk žije!Rude BoyDante's InfernoDům tisíce panenekPunk '76She's A Punk Rocker UKMaking of 'Ladies and Gentlemen, the Fabulous Stains'TimeshiftPunk and the PistolsPunk BritanniaQueens of British PopSaturday Night Live: Weekend Update Thursday


Aktualizace osobnostního profilu Caroline Coon: 26.3. 2024 09:01