Samantha Morton 46 let


Samantha-Jane Morton se narodila ve městečku Nottigham v Anglii roku 1977. Už odmala zářila na školních divadelních představeních. Brzy se její matka rozhodla ji vzít na první konkurz do televize. Před kamerou si odbila svůj debut už ve třinácti letech (v seriálu Soldier Soldier). Následovala spousta dalších televizních rolí díky nimž se stává živitelkou rodiny. O tom, že ale dokáže zahrát i charakterní role přesvědčila v televizních filmech JANA EYRE a EMMA. Díky těmto filmům si ji všimla režisérská legenda Woody Allen, který jí obsadil do role Hattie v komedii SLADKÝ NIČEMA. Za tuto roli získala po zásluze také svou první oscarovou nominaci.

S hercem Charlie Creed-Milesem má dceru Esme (2000). Odmítla role ve filmech LÁSKA NEBESKÁ, IRIS, KLEDBA BRATŘÍ GRIMMŮ a DIANE ARBUS: PŘÍBĚH JEDNÉ OBSESE. Jednu dobu se živila i jako novinářka. Mezi její nejúspěšnější divadelní role patří Ophelie v Hamletovi. Žije se svou rodinou v Londýně.


13.5.1977
Nottingham, Hrabství Nottingham, England, Velká Británie
Samantha Morton csfd

Když promluvilaMagikSave the CinemaVelrybaTwo for JoyFantastická zvířata a kde je najítJablečné víno s RozárkouSlečna JulieDecoding Annie ParkerSklizeňCosmopolisJohn Carter: Mezi dvěma světyPoselSynecdoche, New YorkThe Daisy ChainControlKrálovna Alžběta: Zlatý věkPan OsamělýČas vypršelLord LongfordZachraňte JimmyhoKrálovna řekyLassieLibertinNezničitelná láskaKód 46In AmericaMinority ReportMorvern CallarováEdenPandaemoniumJesus' SonNezkrotná touhaThe Last YellowJane EyreUnder the SkinEmmaToken King, TheThe Burning GirlsThe Serpent QueenTales of the Walking DeadŽiví mrtví


Aktualizace osobnostního profilu Samantha Morton: 31.10. 2023 03:48