Luigi Serventi (1885 - 1976)


Luigi Serventi, známý pod přezdívkou Gigi, se narodil 31.července 1885 v Římě v Itálii. V roce 1911 zamířil do divadla, kde se stal součástí divadelní společnosti Vittoria Lepanta. Předtím působil v divadle Ettore Berti. Divadlo Vittoria Lepanta opustil v roce 1913 a začal se věnovat filmu. Pracoval například pro Lazio film, Milan Films, Cines, film Pasquali či Film Itala. Jeho herecká filmografie němých filmů je poměrně velká. Z jeho filmů jmenujme např. MONT CENIS (1916), kde hrál kočího, KRÁL TOWERS A ALFIERI (1917), MAJITEL ŽELEZÁREN (1919), ROMANCE CHUDÉHO MLADÉHO MUŽE (1920), kde se etabloval jako jeden z přisluhovačů více mužské osobnosti italské kinematografie němého období.

V roce 1923 Luigi emigroval do Německa, kde se mu dostalo stejného úspěchu, jako měl doma. Objevil se ještě v mnoha filmech německé, československé a rakouské produkce. Nicméně v roce 1925 byl povolán zpět do Itálie, kde natočil ještě CHCI ZRADIT SVÉHO MANŽELA (1925), THE GIANT V DOLOMITECH (1927) a VYPRAVĚČ V BENÁTKÁCH (1929).

V éře zvukových filmů se by jen stěží uplatnil, a proto v roce 1931 zanechal své herecké a mimo jiné i režijní kariéry a usadil se v Kitzbühelu, kde žil mnoho let. V 70.letech se pak vrátil zpátky do rodné Itálie, kde 18.srpna 1976 zemřel.


31.7.1885
Řím, Lazio, Itálie
18.8.1976
Řím, Lazio, Itálie
Luigi Serventi csfd

Standschütze BrugglerBerge in FlammenCantastorie di VeneziaDie weißen Rosen von RavensbergErotikonLebende WareDas Geheimnis von GenfDer PräsidentDie Königin seines HerzensEin Mädel mit TemperamentLe confessioni di una donnaLeontines EhemännerDie AusgestoßenenDie Raffinierteste Frau BerlinsIl gigante delle DolomitiDer Mann seiner FrauMaciste nella gabbia dei leoniDer Roman der Lilian HawleyFinale der LiebeLa via del peccatoVoglio tradire mio maritoKönigsliebchenMoglie bella, LaBob und MaryBohème - KünstlerliebeDer GeldteufelDer Tiger des Zirkus FariniMuž bez srdceSterbende Völker - 1. Heimat in NotSterbende Völker - 2. Brennendes MeerIl mercante di emozioniLa mirabile visioneLa storia di una cigarettaMoglie, marito e...Suprema bellezzaBambola e l'amore, LaIl romanzo di un giovane poveroIl volto di MedusaLa disfatta dell'ErinniLa storia di una donnaMajitel hutíNorisIl giardino incantatoNapoleoncinaIl re, le Torri e gli AlfieriLa BohèmeLa crociata degli innocentiLe mogli e le aranceCavalleria rusticanaIl figlio della guerraIl malefico anelloIl vetturale del MoncenisioLa piccola ombraMimì e gli straccioniGelosia, LaMezzanottePassa la guerraDopo il veglioneFuga degli amanti, La


Aktualizace osobnostního profilu Luigi Serventi: 13.3. 2024 18:05