Paul Simonon 68 let


Britský baskytarista, malíř, zpěvák a skladatel Paul Simonon se narodil 15.12.1955 v Brixtonu. Proslavil se jako basák punkrockové skupiny The Clash. Jeho otec Gustave byl umělec a jeho matka Elaine knihovnice. Než se připojil k The Clash chtěl se stát malířem. Navštěvoval Byam Shaw Art School v Archway v Londýně.

Po rozpadu The Clash hrál v kapele Havana 3am, nebo Gorillaz. Podílel se i na Bob Dylanově zasedání spolu s Steve Jonesem a byl součástí Dylanova alba Down In The Groove. Jako výtvarník a umělec měl několik galerií a navrhl obal pro kapelu Big Audio Dynamite kytaristy Micka Jonese apod. V roce 2011 strávil nějaký čas inkognito na palubě Greenpeacecké lodi Esperanza inkognito. Tito aktivisté protestovali proti arktickým ropným vrtům v Grónsku. Tyto a další podobné protestantské aktivity mu vynesly dva týdny v grónském vězení. Jeho identita byla odhalena ostatním členům posádky až později během cesty.

Ve filmu se objevil jako basák ve snímku Rude Boy (1980) a v té samé úloze v Ladies and Gentlemen, the Fabulous Stains (1982). Režisér Martin Scorsese ho dokonce obsadil do vedlejší role v krimi komedii The King of Comedy (1985) s Robertem De Nirem. Objevil se také v hudebních dokumentech, TV pořadech a videoklipech.


15.12.1955
Brixton, England, Velká Británie
Paul Simonon csfd

Quantum of SolaceHell W10Dámy a pánové, punk žije!Král komedieRude BoySo It GoesSpeed Is Expensive: Philip Vincent and the Million Dollar MotorcycleEnnioRebel DreadBreaking the BandPunk: Anarchy on the BBCRise and Fall of The Clash, TheOil City ConfidentialThe Clash - Live in Paris 1980Clash: Revolution Rock, TheSedm epoch rockuGlastonburyPunk jako životní postojThe Clash: Příběh Joea StrummeraMaking of 'Ladies and Gentlemen, the Fabulous Stains'Making of 'London Calling': The Last TestamentEnd of the CenturyReggae: The Story of Jamaican MusicThe Clash: Westway to the WorldPunk and the PistolsPunkClash na BroadwayiD.O.A.Punk In EnglandPunk Rock MoviePunk in LondonThe Clash - Career OpportunitiesThe Clash - Rock the CasbahThe Clash - Should I Stay or Should I GoThe Clash - BankrobberThe Clash - The Call UpThe Clash - I Fought the LawThe Clash - London CallingThe Clash - Tommy GunThe Clash - Complete ControlGlastonbury 2019Pop GoldPunk BritanniaSounds of the 70s 2Friday Night with Jonathan RossSaturday Night LiveThe London Weekend Show


Aktualizace osobnostního profilu Paul Simonon: 24.4. 2024 19:28