Mick Jones 68 let


Michael Geoffrey "Mick" Jones je britský hudebník, kytarista, zpěvák a skladatel ze známé punkrockové kapely The Clash. Po odchodu roku 1983 se přidal k Big Audio Dynamite s Donem Lettsem a hrál i na živých koncertech kapely Gorillaz.

S The Clash byl Jones uveden do Rock and Rollové síně slávy v roce 2003. Po odchodu z The Clah hrál ve více souborech. Nejznámější byl projekt Big Audio Dynamite s režisérem Donem Lettsem, který měl na starost i různé videa od Clash. Debutové album kapely This Is Big Audio Dynamite vyšlo následující rok se singly ¨E=MC²¨ a ¨Medicine Show¨, které se ve Velké Británii staly hity.

Na druhém albu se Jones sešel i se Strummerem a napsali několik písní. Strummer byl také producentem alba. Jejich shledání však netrvalo dlouho, spolupráce moc nefungovala. Na třetím albu vytvořil titulní obrázek alba Paul Simonon a během 90.let vydává Jones se svou kapelou ještě několik celkem úspěšných alb.


26.6.1955
Wandsworth, Londýn, England, Velká Británie
Mick Jones csfd

The Clash: The Ultimate ReviewKód 46Girl with Brains in Her Feet, TheHell W10Král komedieRude BoySo It GoesRebel DreadRonnie Lane: One for the RoadBreaking the BandAmerická 70. létaThe Damned: Don't You Wish That We Were DeadPunk: Anarchy on the BBCRise and Fall of The Clash, TheI'm in a Rock 'n' Roll BandLemmy Forever100 Greatest Hard Rock SongsThe Power of Their Song: The Untold Story of Latin America's New Song MovementJoe StrummerSedm epoch rockuNew York DollPunk jako životní postojTV PartyThe Clash: Příběh Joea StrummeraMaking of 'London Calling': The Last TestamentEnd of the CenturyPříběh pop music a politikyThe Clash: Westway to the WorldPunk and the PistolsPunkD.O.A.Punk In EnglandPunk in LondonRachid Taha : Voilà, voilà que ça recommence (Version 2)U2: Window in the SkiesJohnny Cash: God's Gonna Cut You DownBig Audio Dynamite - Sightsee MC!Foreigner - I Want To Know What Love IsThe Clash - Career OpportunitiesThe Clash - Rock the CasbahThe Clash - Should I Stay or Should I GoThe Clash - BankrobberThe Clash - The Call UpThe Clash - I Fought the LawThe Clash - London CallingThe Clash - Tommy GunThe Clash - Complete ControlMaking of the 15th Raindance Film FestivalRande s hvězdouThe Top Ten RevealedPop GoldPunk BritanniaSounds of the 70s 2VH1 Presents the 80'sNoční show Davida Lettermana


Aktualizace osobnostního profilu Mick Jones: 11.4. 2024 21:03