Stephen Campbell Moore 44 let


Stephen Campbell Moore, narozený v Londýně jako Stephen Thorpe, je synem telekomunikačního inženýra a zdravotní sestřičky. Má ještě bratra, který se stejně jako otec stal inženýrem. Vystudoval Berkhamsted School v Hertfordshire a také navštěvoval Guildhall School of Music and Drama, kterou ukončil v roce 1999 ziskem prestižní Zlaté medaile.

Po roce 2000, kdy začal žít se svou italskou přítelkyní Ra na Manhattanu, se také objevuje v prvních filmech, seriálech a i na Broadwayi ve hře THE HISTORY BOYS, jež byla v roce 2006 také zfilmována a ve které vytvořil Stephen jednu z hlavních rolí. Mezi jeho prvotiny na stříbrném plátně však patří postava v historickém filmu BYRON (2003), VĚJÍŘ LADY WINDERMEROVÉ (2004), kde si zahrál po boku Scarlett Johanssonové a Helen Huntové a pak seriálové role v PODFUKÁŘÍCH (2004) či v seriálu HE KNEW HE WAS RIGHT (2004). Poté stojí za zmínku ještě role ve filmu NEZLOMNÁ VŮLE (2006) nebo ČISTÁ PRÁCE (2008). Zatím poslední jeho film HON NA ČARODĚJNICE (2011) je právě v českých kinech.

Stephen, jež v mládí při nehodě v bazénu na několik týdnů ztratil zrak, byl nominovaný zatím na jednu cenu, a to na Drama Desk Award pro nejlepšího herce za roli Irwina v již zmíněném THE HISTORY BOYS. Pokud však bude pokračovat v herecké kariéře i nadále a neopustí jej štěstí na výběr dobrých filmů, můžeme čekat, že se jistě dočká mnoha cen.


30.11.1979
Londýn, England, Velká Británie
Stephen Campbell Moore csfd

The UnionFreud's Last SessionDětská odpovědnostPanství DowntonPříběh špionkyDítě v pravý časJak balit holky na mejdanechSbohem Kryštůfku RobineDokonalý šéfDáma v dodávceMoonwalkersThe Go-BetweenThe Ones BelowVzmuž seComplicitTitanicHon na čarodějniceJohnny English se vracíJust HenryBen HurPulseBurlesque FairytalesMořský vlkShort Stay in Switzerland, ABlackening, TheDětiČistá práceRough CrossingsNezlomná vůleŠprtiWallis a EduardVějíř lady WindermerovéByronRozverná mládežTrestní rejstříkVládcové nebesLitviněnkoVyznání Frannie LangtonovéSpřízněné dušeVálka světůAction TeamThe Last Post


Aktualizace osobnostního profilu Stephen Campbell Moore: 26.3. 2024 15:19