Mark Neveldine 50 let


Mark Neveldine je americký filmový režisér, producent, scenárista a kameraman. Je známý svou spoluprácí s Brianem Taylorem - Neveldine / Taylor.

Prvním jeho filmem, což byl i první film dvojice Neveldine / Taylor byl CRANK / ZASTAV A NEPŘEŽIJEŠ (2006). Zde působil jako režisér, scénárista a kameraman. Dále se podílel jako producent, scénárista a kameraman na filmu PATOLOGIE (2008). O rok později následovalo pokračování filmu CRANK pod názvem ZASTAV A NEPŘEŽIJEŠ 2 - VYSOKÉ NAPĚTÍ (2009) a ten samý rok film GAMER (2009), kde u obou stál u režie a scénáře.

Neveldine, spolu s Brianem Taylorem, měli režírovat připravovaný film JONAH HEX (2010), ale vypadli z projektu, kvůli "tvůrčím rozdílům". Nicméně, zůstali podepsáni pod scénářem.


11.5.1973
Watertown, New York, USA
Mark Neveldine csfd

PanamaThe Vatican TapesGhost Rider 2GamerZastav a nepřežiješ 2 - Vysoké napětíZastav a nepřežiješJonah HexPatologieOfficer DowneUrgeGarmentoThe KeysŘeči, řeči...It's Always Sunny in PhiladelphiaThe Path to Vengeance: Making 'Ghost Rider, Spirit of Vengeance'Golden DreamsJewel of the Sahara


Aktualizace osobnostního profilu Mark Neveldine: 4.11. 2023 15:53