Rain 41 let


Herec, hudebník a tanečník Rain (někdy také jako Bi Rain), vlastním jménem Jeong Ji-Hoon se narodil 25. června 1982 v hlavním městě Jižní Koreji, Soulu. Tento mladík ovšem neměl cestu ke slávě moc jednoduchou – doslova si ji vybojoval. Na základní škole byl tichý a plachý, ale toužil po tom stát se tanečníkem. Svou šanci dostal, v šesté třídě se nikdo z jeho spolužáků k tanci neměl a tak to jako jediný zkusil. Vystoupil na soutěži školních talentů a sklidil velký potlesk. Na místě se tedy rozhodl stát se profesionálním tanečníkem. Ve snaze se učit vyhledával starší pouliční tanečníky, kteří mu občas pomohli, ale stával se i obětí šikany a někdy ho dokonce také zbili. On však nepolevil.

Během střední školy žil s kamarády z taneční skupiny, často přežívajíce pouze na nudlích. Obcházel zábavní společnosti, ale bylo mu řečeno, že ačkoli je nadaný, tak je moc ošklivý na to, aby se stal hvězdou. Dokonce byl upozorněn, že by měl podstoupit plastickou operaci s cílem vytvořit "dvojitá oční víčka" - běžný korejský způsob, jak získat více západní výraz. Rok 2000 pro něj byl rozhodující. Byl přijat jako praktikant do společnosti JYP Entertainment. Zpěvák a hudební skladatel Park Jin Young, který ho podrobil vysilujícímu čtyřhodinovému konkurzu, popsal Raina jako "zoufalého tygra, který se chystal vyhladovět k smrti". Společnost rozhodla, že Rain musí navštěvovat vysokou školu. Po studiích se tedy konečně dostal na univerzitu Kyunghee a věnoval se hudbě. Strávil tři roky jako stážista a záloha pro tanečníka z JYP, který později uvedl, že on sám Raina kritizoval a postrkoval ho, aby se snažil a byl nejlepší.

Během doby, co Rain trávil čas jako praktikant, jeho rodina žila v chudobě a jeho matka byla stále nemocná kvůli nedostatku peněz na léky. Rain tvrdě dřel, aby si dokázal, že už je připravený na svůj debut. Nedosáhl ale úspěchu včas, aby své matce zachránil život. Zemřela na komplikace spojené s cukrovkou rok před jeho debutem. Tato událost měla na Raina obrovský dopad. V rozhovorech řekl, že lituje, že se s ní pohádal kvůli jeho předčasnému ukončení školy a věří, že je teď v nebi, kde ho vidí. Říká, že hlavní motivací v jeho životě je, aby na něj byla hrdá a před zahájením každého nového projektu navštěvuje její hrob. Další motivací Raina je, že si pamatuje, jaké je to mít hlad. Sám se prohlásil za workoholika a jeho herecký kolega z filmu SPEED RACER, John Goodman jej nazval "nejusilovněji pracujícím mužem showbyznysu".

Svou hereckou kariéru začal Rain v několika korejských televizních seriálech a filmech. Za romantiku SAIBOGUJIMAN KWENCHANA (2006) byl v Asii nominován na tři různé ceny (všechny za herce v hlavní roli), z toho jednu získal - za nejlepšího nového herce. Do podvědomí zahraničního diváka se však dostal až svou rolí v již zmiňovaném filmu SPEED RACER z roku 2008, který získal slušná hodnocení po celém světě. Svou první hlavní roli v zahraničním filmu dostal hned o rok později, když se coby Raizo předvedl v akčním snímku NINJA ASSASSIN. Hodnocení samotného filmu rozdělilo diváky na dva tábory, ale Rain jako herec se setkal s velmi kladnými reakcemi. Svou postavu ztvárnil více než obstojně a je vidět, že se na natáčení dlouho dopředu připravoval. Jistě se tedy na tohoto mladého a talentovaného Korejce můžeme těšit v jeho dalších rolích.


25.6.1982
Sosan, provincie Jižní Čchungčchong, Jižní Korea
Rain csfd

Bicycle King Uhm Bok-DongElitní zabijákFor Love or MoneyAltoobi : riteon too beiseuNinja AssassinLove storySpeed RacerGeunyeoreul wihayeoSarangui haegyeolsaJsem kyborg, ale to nevadíGhost DoctorPod královniným deštníkemWelkeom 2 raipeuSeukechiAnnyeong nae sojeonghan saramDiamond LoverNaegen neomoo sarangseureowoon geunyeoDomangja peullaen BEdeonui dongjjokI jookil nomeui sarangPoolhawooseuSangduya, hakgyogaja!Orenji최고의 선물라송Brothers & MeRainismFre WaySad Tango아임 커밍


Aktualizace osobnostního profilu Rain: 19.11. 2023 17:14