Paul W.S. Anderson 59 let


Paul William Scott Anderson, jak se jmenuje celým jménem, si získal svou nechvalně známou proslulost ve své rodné Anglii už svým ultra-násilným snímkem SHOPPING z roku 1994, ke kterému si sám napsal scénář. Ve snímku si dva lupiče, kteří kradou auta přímo z výloh prodejen zahráli Jude Law a Sean Pertwee. V Anglii byl film zakázán a v Americe šel pouze na video.

ŽOLDÁK se setkal s neúspěchem jak u krtitiky, tak i u diváků, takže jeho další plánovaný film na rok 2000, který se měl stát remakem filmu DEATH RACE z roku 1975, byl zrušen. Tyto neúspěchy přinutili Andersona k výrobě menšího projektu pro televizi, kterým byl THE SIGHT (2000). Toto naturalistické mystérium se stalo menšinovým hitem.

Poté se znovu vynořila další adaptace počítačové hry. Tentokrát se jednalo o zombícký horor RESIDENT EVIL (2002). V hlavních rolích se objevily dvě hollywoodské krasavice Milla Jovovichová a Michelle Rodriguezová. Mezi fanoušky se sice dlouho povídalo, že by se mohlo jednat o šanci na comeback praotce zombíckého hororu Georgea A. Romera, ale scénář a režie nakonec připadly do rukou Adersona. Film byl však opět přijat velmi vlažně jak kritikou, tak i diváky.

Nyní Anderson vyslal do kin film Alien vs. Predator, který je adaptací populárního komiksu. V Americe však zatím film moc nevydělal a na Andersona se zační sypat kritika ze všech stran. K nám film dorazí v listopadu a už teď je jasné, že reakce budou na celém světě stejné.


4.3.1965
Newcastle upon Tyne, England, Velká Británie
Paul W.S. Anderson csfd

In the Lost LandsMonster HunterResident Evil: Poslední kapitolaPompejeResident Evil: OdvetaTři mušketýřiResident Evil: AfterlifeRallye smrtiDriftVetřelec vs. PredátorResident EvilViděníŽoldák: Legie zkázyHorizont událostiMortal Kombat - Boj na život a na smrtNakupováníOriginRallye smrti 4: AnarchieRallye smrti: Peklo na zemiRallye smrti 2Symptom PandorumResident Evil: ZánikDOA: Na život a na smrtTmaResident Evil: ApokalypsaEl C.I.D.Roger Corman, král filmového brakuInsert CoinCormanův světBand of the Sand: Actors UniteBeyond Raccoon City: Unearthing 'Resident Evil: Extinction'Players: The Cast of 'Extinction', TheThe Making of 'Event Horizon'AVP: ProductionPlaying Dead: 'Resident Evil' from Game to ScreenScoring Resident EvilHollywood InsiderComic Con 2012 Live


Aktualizace osobnostního profilu Paul W.S. Anderson: 24.2. 2024 16:41