Věkoslav Satoria 137 let


Herec se zajímavým jménem Věkoslav Saroria se narodil jako Václav Satorie do rodiny Františka Satorie a jeho ženy Bohumily roz. Drábkové, měl ještě dvě mladší sestry.

Na konci 20. let působil i jako redaktor a byl členem filmové unie, díky čemuž si mohl v letech 1932 až 1944 zahrát ve 40 filmech. První filmovací rok 1932 mu nabídl jen dva filmy, Lelíček ve službách Scherlocka Holmesa, kde pouze statoval a výraznější roli kočího pantáty Češky z Lánů, který přiveze nového podučitele Čermáka.

V roce 1933 se dočkal dokonce devíti filmů. Madla z cihelny (komorník), Pobočník Jeho Výsosti (komorník), Dům na předměstí (překupník), Řeka (vesničan), Na sluneční straně (strážník), Život je pes (dopravní strážník). V tomto roce si ve filmu V tom domečku pod Emauzy, zahrál výraznější postavu prolhaného komorníka.

Rok 1934 mu nabídl 5 filmů. Hrdinný kapitán Korkorán (lodník), Za řádovými dveřmi (komorník - jeho nejčastější role), Život vojenský - život veselý (venkovan). V tomto roce se dočkal dokonce dvou větších rolí. Ve filmu Zlatá Kateřina si zahrál soudního úředníka Macháčka a okradeného dozorce vězňů si zahrál ve filmu U nás v Kocourkově.


23.2.1887
Praha, Rakousko-Uhersko
Věkoslav Satoria csfd

PodobiznaLavinaPrstýnekSkalní plemenoMěstečko na dlaniPaličova dceraPantáta BezoušekBabičkaDruhá směnaMuzikantská LiduškaDívka v modrémOsmnáctiletáVeselá bídaBatalionDěvčata, nedejte se!Filosofská historieHordubalovéJan VýravaMatčina zpověď...a život jde dál...Jedna z milionuKoho jsem včera líbal?Hrdinný kapitán KorkoránU nás v KocourkověZa řádovými dveřmiZlatá KateřinaŽivot vojenský - život veselýDům na předměstíMadla z cihelnyNa sluneční straněPobočník Jeho VýsostiPobočník Jeho Výsosti (německá verze)Skřivánčí píseňV tom domečku pod EmauzyŘekaŽivot je pesLelíček ve službách Sherlocka HolmeseZapadlí vlastenci


Aktualizace osobnostního profilu Věkoslav Satoria: 11.11. 2023 21:23