David Dobkin 54 let


David Dobkin je bývalý scénárista, producent, ale známý především jako americký režisér, který se narodil 23. června 1969, ve Washingtonu. Navštěvoval střední školu Walta Whitmana v Marylandu, poté absolvoval s vyznamenáním New York University. Oženil se s televizní scénáristkou Megan Wolpert, což je také dcera producenta Jaye Wolperta.

Prvním Dobkinovým celovečerním, režijním počinem je drama z roku 1998 o milostném trojúhelníku NENÍ ÚNIKU, s Joaquinem Phoenixem v hlavní roli. V roce 2003 navázal na film Tenkrát na východě, režiséra Toma Deye a natočil pokračování s názvem RYTÍŘI ZE ŠANGHAJE, hlavní herecké výkony opět obstaralo duo Jackie Chan a Owen Wilson.

Po předchozí úspěšné spolupráci, se Owen Wilson objevil i v dalším snímku režiséra Dobkina. V roce 2005 natočil romantickou komedii NESVATBOVI, k Wilsonovi se ve filmu připojil Vince Vaughn. Právě Vaughn si zahrál i v dalším jeho filmu, rodinné, vánoční komedii s názvem SANTA MÁ BRÁCHU (2007). Další komedií z Dobkinova režisérského repertoáru je z roku 2011 s Ryanem Reynoldsem V CIZÍ KŮŽI.

V současné době se David Dobkin věnuje produkci, a pracuje na svém dalším filmu. Na motivy komiksů připravované akční komedii THE FLASH, zatím to vypadá tak, že se divákům představí v roce 2013. David má starší sestru Jill, se svou ženou Megan Wolpert mají jedno dítě.


23.6.1969
Washington, District of Columbia, USA
David Dobkin csfd

Eurosong: Příběh skupiny Fire SagaSoudceV cizí kůžiPan tělocvikářSanta má bráchuNesvatboviRytíři ze ŠanghajeNení únikuArthur & LancelotResident AlienIron FistInto the BadlandsFriends with BenefitsLove Street2005 MTV Movie AwardsMaroon 5: MemoriesMaroon 5 feat. Cardi B - Girls Like YouMaroon 5 feat. Kendrick Lamar - Don't Wanna KnowMaroon 5 - SugarTupac Shakur: Keep Ya Head UpUnder the BoardwalkBláznivá dovolenáJack a obřiHere's To Life: The Story of the RefreshmentsLennon or McCartneySidewalks Entertainment


Aktualizace osobnostního profilu David Dobkin: 4.11. 2023 08:27