Michael Glawogger (1959 - 2014)


Michael Glawogger vystudoval na sanfranciském Uměleckém institutu a Vídeňské filmové akademii a zprvu se etabloval jako tvůrce experimentálních a krátkých filmů. Na ně navázal dokumenty ze všech koutů světa.

V roce 2006 soutěžil se svým hraným filmem Slumming na MFF v Berlíně, film vidělo i karlovarské publikum. Gangsterskou komedií Contact High navazuje Glawogger na snímek Slimáci (Nacktschnecken, 2004) a stvrzuje svou pověst režiséra schopného cestovat nejen mezi kontinenty, ale i žánry.


3.12.1959
Štýrský Hradec, Rakousko
23.4.2014
Libérie
Michael Glawogger csfd

60 Sekundit üksindust aastal nullContact HighOtcohraSlummingNacktschneckenDie AmeisenstraßeDie Stadt der anderenTod eines LesendenZemě zločinuBez názvuKathedralen der KulturSladký život kurevThe Mozart MinuteDělníkova smrtMise XZur Lage: Österreich in sechs KapitelnFrankreich, wir kommenMegacitiesKino im KopfKrieg in WienMai ThaiHaikuStreet NoisePacific MotionHotel Rock’n’RollÜber Wasser: Menschen und gelbe KanisterSe ztrátami se počítáRubbeldiekatzCinema Austria - Die ersten 112 JahreCarl Andersens Underground der LiebeDocventuresDer Salon am Dienstag


Aktualizace osobnostního profilu Michael Glawogger: 2.12. 2023 11:04