Toby Jones 56 let


Toby Jones se narodil 7. září 1967 v Oxfordu (Velká Británie) jako syn Jennifer Jones a Freddieho Jonese (britský herec), s nímž se objevil ve filmu Ladies in Lavender. Má dva bratry - Rupert Jones je režisérem, Casper Jones je taktéž hercem. Spolu s Tomem Hollanderem a členy skupiny Radiohead navštěvoval Abington School v Oxfordshire, poté studoval drama na Univerzitě v Manchesteru 1986 - 89.

Jeho účinkování v divadle London West End v komedii The Play What I Wrote, režírované Kennethem Branaghem roku 2001 mu vyneslo Olivierovu cenu pro nejlepšího herce ve vedlejší roli a za tutéž roli na Broadwayi získal Tony Award. V roce 2009 účinkoval v Národním divadle ve hře Every Good Boy Deserves Favour. V roce 2011 ho budeme moci vidět jako Arnima Zolu ve filmu CAPITAIN AMERICA: THE FIRST AVENGER.


7.9.1967
Oxford, England, Velká Británie
Toby Jones csfd

Indiana Jones a nástroj osuduMercy RoadStrašidlo cantervillskéTetrisThe ActorBledé modré okoEmpire of LightIrský zázrakBratrstvo nesmrtelnýchChlapec, kterému říkají VánoceDanny BoyElektrizující život Louise WainaArchivTo poslední, co chtělPrvní krávaJurský svět: Zánik říšeKryštůfek RobinNaháči z NormandieZnenadáníAtomic Blonde: Bez lítostiHappy EndNa konci cestySlůně v nesnázíchSněhulákAlenka v říši divů: Za zrcadlemAnthropoidBačkorová četaKaleidoscopeMorganSvědek obžalobyBy Our SelvesHunger Games: Síla vzdoru 2. částMuž, který poznal nekonečnoPohádka pohádekA zase ti Mupeti!Captain America: Návrat prvního AvengeraKde vládne zbraňMarvellousTouha po mociHunger Games: Vražedná pomstaPovolení k pobytuBerberian Sound StudioDívkaHunger GamesSněhurka a lovecTitanicČervená světlaCaptain America: První AvengerJeden musí z kola venMůj týden s MarilynObřadPrinc a pruďasSbohem BerlíneTintinova dobrodružstvíHarry Potter a Relikvie smrti - část 1MoSex & Drugs & Rock & RollVirginiaSíla láskyDuel Frost/Nixon


Aktualizace osobnostního profilu Toby Jones: 1.11. 2023 15:55