Dana Černá 53 let


Herečka Dana Černá se narodila 31. května 1970 v Jablonci nad Nisou. Vystudovala Pražskou konzervatoř a během studia hostovala v divadle v Hradci Králové. První angažmá získala v roce 1990 v Mladé Boleslavi, od roku 2000 je členkou Činoherního klubu v Praze.

Film a televizi vyzkoušela jen párkrát, před kamerou si není příliš jistá. Objevila se v několika seriálech a televizních filmech v miniroličkách, např. JE TŘEBA ZABÍT SEKALA (1997), REDAKCE (2004), NEVLASTNÍ BRATR (2006), PROBUDÍM SE VČERA (2011).

Dana je vdaná, s manželem mají dvě dcery Vandu a Kláru. Ve volném čase cvičí jógu a chodí na procházky. Život bere tak, jak přichází. Snaží se brát všechno s humorem. Mezi její herecké vzory i kolegy patří Petr Nárožný, Ondřej Vetchý a Nela Boudová. Divadlo je pro ni základem profesionální práce a zároveň terapií v osobním životě.


31.5.1970
Jablonec nad Nisou, Československo
Dana Černá csfd

Pražské orgieMůj strýček ArchimedesPravý rytířPřípad pro rybářeMezi SvětyProbudím se včeraPo hlavě... do prdeleČerný slzyOtec neznámý aneb Cesta do hlubin duše výstrojního náčelníkaČeský RobinsonJe třeba zabít SekalaLiščí doupěČarodějné námluvyKouzelný měšecAgrometalSpecialistéOdznak VysočinaPřípady mimořádné MartyŠéfkaAnatomie životaBoženaHlava MedúzyOchránceOsudy dobrého vojáka Švejka za dob světové pandemieHerecModrý kódRaplPoldaBohéma


Aktualizace osobnostního profilu Dana Černá: 25.2. 2024 19:05