Carice van Houten 47 let


Nadějná holandská herečka Carice Anouk van Houten se narodila 5. září 1976 v malém městě jménem Leiderdorp. Její matkou je Margje Stasse, pracující v televizi, a otcem spisovatel Theodore van Houten. Její mladší sestra, Jelka van Houten je rovněž herečkou.

Opravdovou kariéru započala Carice ještě za svých studentských let rolí v televizní filmu SUZY Q, její výkon byl posléze odměneň cenou Golden Calf. Stejné ocenění získala i o dva roky později za film UNDERCOVER KITTY. Mimo hranice rodného Holandska, byla Carice k vidění ve filmu AMNESIA, jenž se dostal do distriuce i v USA a ve snímku Bryana Singera VALKÝRA, kde ztvárnila Ninu von Stauffenbergovou - manželku muže, jenž se pokusil spáchat atentát na Hitlera..

Opravdového zviditelnění však tato krásná herečka dosáhla díky kultovnímu režisérovi Paulu Verhoevenovi a jeho filmu ČERNÁ KNIHA, kde si zahrála hlavní roli židovské dívky Rachel Steinnové a seznámila se svým současným přítelem Sebastianem Kochem. Snímek krom jejich přitažlivých křivek v četných nahých scénách jasně předvádí i její herecké schopnosti, koneckonců sám Verhoeven prohlásil, že s takto talentovanou herečkou ve svém životě dosud nepracoval a když po něm novináři žádali porovnání Carice van Houten se Sharon Stoneovou, klidně prohlásil: "Carice umí doopravdy hrát."

Nadšení z hereččina účinkování v ČERNÉ KNIZE se přeneslo i na filmovou kritiku a lze tedy předpokládat, že mnozí producenti si její jméno napsali do svých deníčků výrazným písmem. Na Carice Van Houten čeká v nejbližších letech hned několik filmových projektů, avšak Hollywood si rodilou Holanďanku asi nikdy nezíská sám pro sebe. "Mého agenta šokovalo, že chci zůstat v Evropě. Pokud mi v Hollywoodu nabídnou dobrou roli, tak ji samozřejmě vezmu, ale žít tam zkrátka nechci."


5.9.1976
Leiderdorp, Zuid-Holland, Nizozemsko
Carice van Houten csfd

Lost Girls and Love HotelsDominoInstinktSkleněný pokojBarva vítězstvíBrimstoneInkarnaceWikiLeaksAlles is familieJackieBlack ButterfliesNezvaní hostéDe gelukkige huisvrouwRepo MenČerná smrtNapříč časemTřetí poločasDorothy MillsValkýraAlles is liefdeIk omhels je met 1000 armenČerná knihaLepelTaková nenormální rodinkaZwarte zwanenDe passievruchtAmnesiAMinoesStorm in mijn hoofdGoede daden bij daglicht: Op wegSuzy QIvoren wachtersDangerous LiaisonsTempleRed LightHra o trůnyRobot Chicken


Aktualizace osobnostního profilu Carice van Houten: 5.3. 2024 17:52