Rob Stewart (1979 - 2017)


Rob Stewart je kanadský režisér, fotograf, producent, enviromentální aktivista a dobrodruh. Proslavil se dokumentem SHARKWATER (2006), za nějž posbíral 33 ocenění na festivalech v USA, Evropě a Africe.

Ve dvaadvaceti letech opustil kariéru fotografa a začal připravovat svůj velký debut, při jehož natáčení několikrát riskoval zatčení i zdraví. Za více než čtyři roky natáčel v patnácti různých zemí světa. V dokumentu Sharkwater chce zbořit mýtus žraloka jako chladnokrevného krutého monstra, které "žere lidi." Zároveň ukazuje, že krutý je ve vztahu ke zvířeti (a celému ekosystému) především člověk sám. V roce 2012 vydal knížku Save the Humans, ve které shrnuje svůj životní příběh, myšlenky a filozofii, ale uvádí i fakta a statistiky. Jeho další počin, dokumentární film REVOLUTION (premiéra v dubnu 2013), má širší ambice. Vyzývá k opravdové změně myšlení a jednání člověka a jeho přístupu k životnímu prostředí.


28.12.1979
Toronto, Ontario, Kanada
31.1.2017
Florida Keys, Florida, USA
Rob Stewart csfd

The Smart Woman Survival GuideEco-Terrorist: The Battle for Our PlanetSharkwater: ExtinctionA Sweet Spot in TimeLos prejuicios matan al rey del océanoMoře životaTo the Orcas with LoveZ lásky k planetěThe Fight for BalaRevoluce - Zachraňte lidstvoŽraločí vodyT'empêches tout le monde de dormirNoční Show Craiga FergusonaCBC News: The HourLast Call with Carson DalyLoose WomenSidewalks Entertainment


Aktualizace osobnostního profilu Rob Stewart: 9.11. 2023 12:53