Jaromír Meduna 71 let


Jaromír Meduna, otec herce Jana Meduny se narodil v roce 1953 v Praze. Po absolvování studia na DAMU pracoval tři sezóny v ostravském Divadle Petra Bezruče. Do roku 1986 hrál také v příbramském a libereckém divadle F.X. Šaldy. Poté zakotvil v MDP( Městských divadlech pražských ). Po rozpadu souboru v 90. letech účinkoval v divadle Komedie, kde setrval dva roky. Po dvou letech přešel do Divadla Rokoko. V roce 1998 se rozhodl pro práci v Divadle ABC, kde sklidil mnoho úspěchů, díky množství komediálních a dramatických rolí. Z těch známějších her můžeme jmenovat např. SESTUP ORFEŮV, ŠAKALÍ LÉTA či NA VÝCHOD OD RÁJE. Od nové sezóny přešel do angažmá v Divadle Na Vinohradech. Objevuje se Studiu Dva a v poetické vinárně Viola, je také k vidění v Divadle Palace.

V mediální sféře se však aktivně věnuje rozhlase a především dabingu. Svůj nezaměnitelný charakteristický hlas propůjčil desítkám známých osobností, jako jsou: Robert De Niro, Gene Hackman, Anthony Hopkins, John Goodman, John Malkovich, Ken Watanabe, Liam Neeson, Walter Matthau, nebo David Suchet.


10.1.1953
Praha, Československo
Jaromír Meduna csfd

O kouzelné rybí kostičceLoupežnická baladaKouzelník ŽitoPřání k máníNepovedený čertZločin v PolnéAplausSaxána a Lexikon kouzelPost BellumBathoryTobrukPastSilák a strašidlaZa zdíČas dluhůByl jednou jeden poldaPan Dodd má schůzkuProč pláčeš, břízo bíláPoslední zastávka smrtBizonNa dvoře je kůň, šéfeZnačka: Na dožitíFarma na konci světaOstrov LakamidónDen pro mou láskuPosel dobrých zprávPolicie ModravaSkautská pošta 1918Život a doba soudce A. K.Nevinné lžiŽivot je plesČapkovy kapsyPřešlapyVyprávějKriminálka AndělUliceZdivočelá zeměČetnické humoresky


Aktualizace osobnostního profilu Jaromír Meduna: 7.3. 2024 10:17