Vladimír Navrátil (1922 - 1987)


Vladimír Navrátil se narodil 3. června 1922 zřejmě v Praze. Vystudoval a věnoval se až do chodu na odpočinek různým zaměstnáním. Od začátku 60. let byl veden jako umělec hereckého rejstříku Filmového studia Barrandov, kde setrval a příležitostně hrál i po svém odchodu na odpočinek. A ve více jak sto filmových titulech vytvářel pouze malé a epizodní roličky – často „němé“, bezejmenné a nenápadné role.

V 60. letech se objevil např. jako lékař (ZLÉ PONDĚLÍ, TAŽNÍ PTÁCI, KRÁL KRÁLŮ), námořník (SMRT NA CUKROVÉM OSTROVĚ), provozář (POUTA), fotoreportér (POHÁDKA O STARÉ TRAMVAJI), muž v řídícím středisku (MUŽ Z PRVNÍHO STOLETÍ), číšník (KOLIK SLOV STAČÍ LÁSCE?), branec (KDE ŘEKY MAJÍ SLUNCE), důstojník SS (TRANSPORT Z RÁJE), průvodčí (HOROUCÍ SRDCE), zedník (NA LANĚ), liftboy (DVA Z ONOHO SVĚTA), koordinátor (IKARIE XB 1), člen SNB (CESTA HLUBOKÝM LESEM), úředník (EINSTEIN KONTRA BABINSKÝ), desátník (ZA PĚT MINUT SEDM), tiskař v redakci (TÁTO, SEŽEŇ ŠTĚNĚ!), profesor (STARCI NA CHMELU), barman (KOMEDIE S KLIKOU), dvořan (BLÁZNOVA KRONIKA), důstojník SS (ATENTÁT) a nebo jako soused (TŘICET JEDNA VE STÍNU).

Dále se objevil ve snímcích 5 MILIONŮ SVĚDŮ, SVATBA S PODMÍNKOU a ZLOČIN V DÍVČÍ ŠKOLE (člen VB), PUŠČIK JEDE DO PRAHY (divák), BÍLÁ PANÍ (zaměstnanec komunálu), FOTBAL (člen výboru), VRAŽDA PO NAŠEM (rekreant), TRANSIT CARLSBAD (příslušník PS), SLEČNY PŘÍJDOU POZDĚJI (barman), ROMANCE PRO KŘÍDLOVKU (vesničan), POSLEDNÍ RŮŽE OD CASANOVY (nadlesní), KDO CHCE ZABÍT JESSII? (novinář v soudní síni), FLÁM (architekt), DĚDEČEK, KYLIJÁN A JÁ (majitel poníků Patera), FANTOM MORRISVILLU (řidič v livreji), DÁMA NA KOLEJÍCH (vedoucí bufetu), ÚDOLÍ VČEL (mnich Sibald), JAK SE ZBAVIT HELENKY (směnař v rozhlase), JAK SE KRADE MILIÓN (člen komise), TĚCH NĚKOLIK DNŮ… (člen zkušební komise) či FARÁŘŮV KONEC (fízl).

Ke konci 60. a na začátku 70. let byl př. dvořanem (ŠÍLENĚ SMUTNÁ PRINCEZNA), delegátem (ZABIL JSEM EINSTEINA, PÁNOVÉ…), Mikulášem (ČERVENÁ KŮLNA), sluhou (SLASTI OTCE VLASTI), farmářem (KOLONIE LANFIERI), lokajem (KLADIVO NA ČARODĚJNICE), fotoreportérem („PANE, VY JSTE VDOVA!“), strážníkem (PĚNIČKA A PARAPLÍČKO), cizincem (TAKŽE AHOJ), hostem (FLIRT SE SLEČNOU STŘÍBRNOU), dozorcem (nedokončené NÁVŠTĚVY), dublem za herce Čestmíra Řandu (NA KOMETĚ), hudebníkem (VRAŽDA V HOTELU EXCELSIOR), funkcionářem (ŽENY V OFSAJDU), příslušníkem SS v civilu (KLÍČ) a také rekreantem (HOMOLKA A TOBOLKA).


3.6.1922
9.11.1987
Vladimír Navrátil csfd

Podivná přátelství herce JeseniaNa druhom brehu slobodaPřevozníkKaždému jeho nebeZralé vínoHra o královnuJak napálit advokátaSignum laudisSvítalo celou nocV hlavní roli Oldřich NovýCausa KrálíkHodinářova svatební cesta korálovým mořemPan Vok odcházíPoprask na silnici E 4Postavení mimo hruPátek není svátekČas pracuje pro vrahaŽena pro tři mužeAdéla ještě nevečeřelaHrozbaMuž s orlem a slepicíSilnější než strachSkandál v Gri - Gri baruSólo pro starou dámuVražedné pochybnostiCož takhle dát si špenátJak se budí princeznyPasiánsPodivný výletTichý Američan v PrazeZítra vstanu a opařím se čajemBouřlivé vínoDobrý den, městoOstrov stříbrných volavekSmrt na černoČas lásky a nadějeAkce v IstanbuluDva muži hlásí příchodHřištěMůj brácha má prima bráchuTam, kde hnízdí čápiDvacátý devátýOsud jménem KamilaSedmého dne večerSokolovoZa volantem nepřítelDny zrady I.Dny zrady II.Pokus o vražduTři oříšky pro PopelkuVysoká modrá zeďCesty mužůHomolka a tobolkaLupič LegendaSvatba bez prstýnkuKarlovarští poníciKlíčPět mužů a jedno srdceVelikonoční dovolenáVražda v hotelu Excelsior


Aktualizace osobnostního profilu Vladimír Navrátil: 9.11. 2023 23:29