Miroslav Nohýnek (1941 - 1997)


Miroslav Nohýnek strávil dětství na Žižkově a již tehdy účinkoval v ochotnickém souboru Pokrok, v době studií na střední průmyslové škole elektrotechnické navštěvoval dramatický kroužek. Po maturitě pak vystudoval herectví na DAMU (1963). Své první divadelní angažmá strávil v Divadle Petra Bezruče v Ostravě (1963-1966), od roku 1966 až do smrti byl pak členem hereckého souboru Divadla S. K. Neumanna, respektive po roce 1990 Divadla pod Palmovkou. Kromě herecké práce se na této scéně uplatnil také jako režisér, pohostinsky působil režijně také v oblastních divadlech mimo Prahu. Nikoli nevýznamná byla také Nohýnkova práce pro rozhlas a dabing.

Manželkou Miroslava Nohýnka byla herečka Marcela Nohýnková, rozená Mlacovská (*1948). Měli spolu dvě děti, starší syn Kryštof (*1973) je divadelním hercem.


19.9.1941
Praha, Protektorát Čechy a Morava
4.8.1997
Praha, Praha, Hlavní město Praha, Česko
Miroslav Nohýnek csfd

Byl jednou jeden polda II - Major Maisner opět zasahuje!Byl jednou jeden poldaPatnácté létoKamarád do deště II - Příběh z BrooklynuPopel a hvězdyVlciUzavřený okruhViktor VelikýČas žhavých kamenůPoslední kapitulacePoslední výslechCena meduCesta do ItálieCesta kolem mé hlavyDlouhý čas nadějeKrásná vyhlídka aneb BellevueBláznivé jaroZelená vlnaA na konci je začátekŽebřík ke hvězdámSignum laudisVzorná tchyněJak rodí chlapNa koho to slovo padne...Minuta ticha za mé láskyOddechový časPutování Tadeáše FarkySázka na třináctkuVítězný lidTady bude městoVítekBorisek, malý seržantPrvní žena královstvíRusalkaPoslední královnaBláznova smrtHra, kterou nikdo nepískalPoslední dopisSen noci svatojánskéZloděj kroků325 000 frankůNávratyDeska z tantaluPan Honejsek, darebákPramenyJsem nebeUčedník kouzelníka ČáryfukaOhlédnutíVesuvVo modrým ptáčkuLáska vojenskáPerličky na dněTřicet jedna ve stínuDvanáctStrakatí anděléHlídač dynamituLucieStrachVyvoleníŽivot bez kytary


Aktualizace osobnostního profilu Miroslav Nohýnek: 31.10. 2023 10:11