Jessie Buckley 35 let


Jessie Buckley je irská televizní, filmová i divadelní herečka a zpěvačka. Pochází z katolické rodiny, kde se narodila jako nejstarší z pěti dětí na irském venkově v hrabství Kerry, které se nachází na jihozápadě tohoto ostrova.

Když byla studentkou střední školy, často se účastnila divadelních představení a někdy personifikovala mužské postavy. Zároveň měla ráda hudbu a hrála na klavír, klarinet a harfu v Royal Irish Academy of Music. Když v roce 2007 dokončila střední školu, vzala si rok pauzu a asi v polovině roku se přestěhovala do Londýna s myšlenkou zapsat se na dramatickou školu.

Jessie byla ve svém městě slavná a vyhrála několik uměleckých soutěží; všichni v jejím okolí jí doporučili zapsat se na Royal Academy of Dramatic Art v Londýně. Pokus o vstup na univerzitu selhal, ale mladá žena se necítila odrazena. Přihlásila se do talentové show „I'd Do Anything“ a úspěšně prošla konkurzem v roce 2008. Projekt byl zaměřen na nalezení herečky pro roli Nancy v muzikálu Lionela Barta „Oliver!“. Umělecká a pěvecká Jessie byla ideální pro muzikály a její talent byl oceněn; soutěžící se dostala do finále a pouze Jodie Prenger ji dokázala překonat.

Poté hrála v mnoha divadelních představeních a také si přivydělávala jako zpěvačka v jazzovém nočním klubu, kde ji prý dva roky nikdo neposlouchal. Nějakou dobu také prodávala obiloviny na trhu a také pracovala v obchodě s oblečením v Brixtonu. V roce 2013 konečně dostala svůj vysněný bakalářský titul v herectví na vysoké škole s názvem Royal Academy of Dramatic Art.


28.12.1988
Killarney, Irsko
Jessie Buckley csfd

NehtyWicked Little LettersHovoří ženyMenVánoční koleda: MuzikálRomeo & JulietTemná dceraAsi to ukončímDolittleHra špionůProblémisskyJudyWild RoseStvůraJack a mechanické srdceFargoČernobylThe Woman in WhiteTabooThe Last PostVojna a mírEndeavourRosamunde Pilcher: Odstíny láskyA Battle in WaterlooPulsarThe 29th Annual Screen Actors Guild AwardsOscar 2022The EE British Academy Film Awards 2022Collider Ladies NightHollywood Insider


Aktualizace osobnostního profilu Jessie Buckley: 1.11. 2023 23:48