Lizzi Holzschuh (1908 - 1979)


O Lizzi Holzschuh je velmi málo informací. Z divadla je téměř neznámá. Svou první filmovou roli získala ve 24 letech v LUMPENKAVALIERE z roku 1932. Zahrála si Paulu ve filmu tehdy velmi populárního dánského, komického dua Pata a Patachona. Svou kariéru si budovala v době, kdy docházelo ke změně ideálu ženské krásy. Nastal soumrak tmavovlásek a i Lizzi si změnila barvu vlasů na blond.

Po válce ji režisér Willi Forst angažoval do své komedie WIENER MÄDELN, kde hrála paní Haslingerovou. Film se původně začal natáčet v barvě v roce 1944, částečně v Barrandovských studiích a je považován za poslední nazi-film. Dokončen byl roku 1949 a např. hraběte Lechenberga si zahrál Curd Jürgens, známý z pozdějších bondovek. Další zajímavostí je v titulcích uveden autor hudby - Johann Strauss (syn), který zemřel v roce 1899.

V padesátých letech hrála ve WEG IN DIE VERGANGENHEIT a dále si zahrála barmanku v TRAUMREVUE, který kopíroval americkou vlnu ledních revue-filmů. Jejím posledním byl televizní film z roku 1962, LANG, LANG IST'S HER. Herečka natočila 21 filmů a je pohřbena na Helenenfriedhofu v Badenu, poblíž Vídně.


3.1.1908
Vídeň, Rakousko-Uhersko
23.7.1979
Vídeň, Wien, Rakousko
Lizzi Holzschuh csfd

Lang, lang ist's herLední revueZwei alte SünderRadostné prázdninyReisebekanntschaftVeselé ženy vídeňskéPíseň drožkářeDivoch (rakouská verze)Irčin románek (rakouská verze)Královna loutekRendezvous ve VídniUnsterbliche MelodienNebe na zemiPoručík Bobby, čertův chlapíkHerr ohne Wohnung, DerUnser Kaiser


Aktualizace osobnostního profilu Lizzi Holzschuh: 27.11. 2023 11:23