Dale Dye 79 let


Vysloužilý kapitán Dale Adam Dye se narodil 8. října 1944. V mládí se přihlásil na Missouri Military Academy. Ale kvůli nedostatku peněz raději přešel k U.S. Marine Corps (americké námořnictvo) v lednu 1964. Sloužil ve Vietnamu v letech 1965, 1967 a 1970. Zúčastnil se okolo třiceti bojových akcí. Získal Bronzovou hvězdu za statečnost, Purpurové srdce za zranění v boji. U námořnictva zůstal po dalších třináct let, byl povýšen na hodnost Četaře. Poté začíná navštěvovat Officer Candidates School, kde ho v roce 1976 komise povyšuje na hodnost kapitána.

Následující rok začíná úzce spolupracovat se Stevenem Spielbergem na válečném velkofilmu ZACHRAŇTE VOJÍNA RYANA, kde si zahrál menší roli, ale spíše zde působil jako válečný poradce. Jako poradce působil také ve filmu TENKÁ ČERVENÁ LINIE (1998). V roce 2001 se věnuje seriálu BRATRSTVO NEOROŽENÝCH v roli plukovníka Sinka, ale i také jako hlavní poradce. V dalších letech se objevoval spíše v televizních inscenacích a seriálech. 6.BATALIÓN (2005), MUSIC WITHIN (2007) jsou zatím poslední filmy na kterých se podílel nebo ve kterých hrál.

Ještě se také věnoval počítačovým hrám v sérii MEDAL OF HONOR v letech 1999-2005, kde daboval nebo poskytoval autentické informace.


8.10.1944
Cape Girardeau, Missouri, USA
Dale Dye csfd

The Caine Mutiny Court-MartialGreen Ghost and the Masters of the StoneFirst PlatoonNejvyšší poctaRange 15Sniper: Special OpsBlueLetadla 2: Hasiči a záchranářiOčista: AnarchieBlízko od sebeZatím spolu, zatím živiMusic WithinNaked Run6. Batalion44 minut: Přestřelka v severním HollywooduNezvěstný synSpy GameKrvavá volbaStůl pro jednohoVzpoura v Port ChicaguOperace Delta Force IIZachraňte vojína RyanaHvězdná pěchotaJeště blbějšíTvrdí chlapiMission: ImpossibleSeržant BilkoWithin the RockPřepadení 2: Temné územíSmrtící epidemieHlídat TessOperace Takoví normální zabijáciVládci loutekCover StoryNebe a zeměPřepadení v PacifikuPřesný zásahJFKOperace ŽralokSluhové soumrakuKidOhnivá eskadraThe Court-Martial of Jackie RobinsonČtvrtá válkaŽivá pochodeňFavoritkaNarozen 4. červenceNavždyNeónová říšeOběti válkyPatrola prokletýchBillionaire Boys ClubVetřelci z MarsuČetaFalling Skies


Aktualizace osobnostního profilu Dale Dye: 4.11. 2023 14:46