Carole King 82 let


Americká skladatelka a zpěvačka Carole Klein je známá pod svým uměleckým jménem Carole King a patří mezi nejúspěšnější hudební ženské umělce.

V té době také odchází z mateřské školy rovnou do druhé třídy. V 50. letech přechází na střední a vysokou školu James Madison v New Yorku a zakládá svou první skupinu Co-Sines. V té době také natáčí své první demo snímky a v roce 1958 jí vychází i první propagační singl. Během studia na vysoké škole potkává Gerryho Goffina, který se stal jejím partnerem při psaní skladeb. Když jí bylo 17, provdala se za Gerryho a brzy se jim narodila první dcera Louise. Goffin pracoval jako pomocný chemik a Carole jako sekretářka a po večerech spolu psaly písničky.

Po prvních uspěšných siglech, které se dostaly na čelní příčky Billboardu, se manželé rozhodly zanechat svá zaměstnání a přejít natrvalo do hudebního průmyslu. Během 60. let, kdy Carole skládala hudbu a Goffin psal texty, vytvořili mnoho písní pro různé umělce, např. Monkees, Hermann Hermits, Aretha Franklin apod.

Po rozvodu v roce 1968 se Carole přestěhovala do Los Angeles i se svými dcerami a zakládá kapelu The City, kde působil i její budoucí manžel Charlese Larkeye. Kapela vydává v roce 1968 jedno album, ale Carolina neochota hrát živě zaznamenala nízký prodej alba. V dnešní době jde o vzácný sběratelský kousek.


9.2.1942
Brooklyn, New York, USA
Carole King csfd

Cizinec v doměRusovéMurphyho dobrodružstvíGilmorova děvčata: Rok v životěGilmorova děvčataThe Trials of Rosie O'NeillThe Tracey Ullman ShowFaerie Tale TheatreMary Tyler MooreABC Afterschool SpecialsCarole King Home Again: Live in Central ParkCarole King & James Taylor: Just Call Out My NameImmediate FamilyCarole KingAmerická 70. létaTroubadoursThe Wrecking CrewThe Songmakers CollectionRock & RollTapestry Revisited: A Tribute to Carole KingCarole King: A New Colour in the TapestryAmerican MastersCarole King: Tapestry Live from Hyde ParkWillie Nelson a přátelé: vyděděnci a anděléEitoman: Subete no sabišii joru no tame niReally RosieThe Wilsons: Monday Without YouThe Everly Brothers: Crying in the RainUvedení do Rock-and-rollové síně slávy 2021American Music Awards 2019Broadway Profiles with Tamsen FadalThe 70th Annual Tony AwardsThe Meredith Vieira ShowSounds of the 70s 2The 2012 Rock and Roll Hall of Fame Induction CeremonyPiers Morgan TonightNoční Show Jimmyho FallonaMorning JoeThe ONE ShowTavis SmileyThe 46th Annual Grammy AwardsJimmy Kimmel Live!Show Ellen DeGeneresovéCaroline Rhea Show, TheLoose WomenShow Rosie O'DonnellovéThe 21st Annual American Music AwardsNoční show Davida LettermanaLater... With Jools HollandNoční Show  Jaye LenoeThe Arsenio Hall Show


Aktualizace osobnostního profilu Carole King: 30.10. 2023 12:51