Shaji Kailas 58 let


Shaji Kailas je indický filmový režisér, který režíruje převážně malajalámské filmy a je známý svými komerčně úspěšnými filmy v Kerale. Dlouhodobě spolupracoval se scenáristy Renji Panickerem a Renjithem. Díky spolupráci s oběma scenáristy režíroval většinu úspěšných filmů v Mollywoodu.

Později Shaji vytvořil nové duo s Renjithem a zabodoval s filmy Aaram Thamburan, Narashimham a Valliettan. Renjith napsal Mammoottymu roli na míru ve filmu Valliettan a film se stal obrovským hitem. Podobně se Renjith snažil uspokojit fanoušky Mohanlala a napsal pro herce další roli ve filmu Narasimham. Po úspěchu těchto dvou filmů se Shaji pokusil natočit tamilský film Vaanchinathan, ale film si nevedl dobře. Shaji se poté potýkal s neúspěchem ve své kariéře, protože jeho filmy způsobovaly komerční fiasko a mnoho filmů bylo staženo z kin kvůli špatnému ohlasu.

Shaji si pak vzal na několik let dovolenou. V roce 2004 začal opět režírovat filmy v tamilštině a natočil film Jana s Ajith Kumarem v hlavní roli; film byl velkým propadákem. Později se zaměřil na telugský debut s filmem Vishnu, který byl startovním můstkem pro Vishnu Manchu. Ani tento film neuspěl.

Následovaly další propadáky jako The Don, Dhrona 2010, Simhasanam a jeho pokusy odrazit se k úspěchu nepřinesly žádný výsledek. Po sérii největších propadáků se zaměřil na filmy komediálního žánru, ale ani ty nezazářily. Mnohé premiéry v letech 2014 a 2015 jen potvrdily, že jeho filmy nemají takovou kasovní přitažlivost.


15.8.1965
Thiruvananthapuram, Kérala, Indie
Shaji Kailas csfd

AloneKaapaKaduvaSimhasanam 2021Vaigai ExpressEnvazhi Thani VazhiGingerKing and the Commissioner, TheMadhirashiSimhasanamAugust 15Dhrona 2010Kerala CafeRed ChilliesSound of BootAlibhaiBaba KalyaniChinthamani KolacaseThe DonJanaNatturajavuVishnuThandavamNarashimhamValliettanTruth, TheAaram ThamburanAsuravamsamKing, TheCommissionerEkalavyanSthalathe Pradhana PayyansKilukkampettiSouhrudamDr. PasupathyNewsThakkol


Aktualizace osobnostního profilu Shaji Kailas: 9.12. 2023 11:11