Jiří Böhm 36 let


Herec Jiří Böhm vystudoval pražskou DAMU. Po jejím absolutoriu působil v angažmá v Městském divadle Kladno, odkud odešel na volnou nohu. Následně účinkoval v produkcích více méně nezávislých pražských souborů. Jde například o Divadlo Letí, soubor Tygr v tísni, Pomezí nebo Komorní činohru.

Před obrazovkou se objevil jako František v edukativním seriálu o finanční gramotnosti s názvem Bankovkovi, jehož producentem je ČT. Dále ztvárnil řadu epizodních rolí v českých i zahraničních produkcích. Ze zahraničních je to například seriál Das Boot II (DE, Sky), World on Fire (GB, BBC), z českých pak seriál Specialisté (Nova), Inspektor Max (ČT), Modrý kód (Prima) nebo dokument Dobru, pravdě, kráse (ČT).

Je také moderátorem Českého rozhlasu Vltava a profesionálním speakerem. Mluví plynně anglicky, věnuje se sportu (gym, inline, lyže, kolo) a moderním technologiím. Rád jezdí na skútru a cestuje. Zajímavostí je, že kromě DAMU vystudoval také VŠE.


8.7.1987
Kraslice, Československo
Jiří Böhm csfd

Cyril a Metoděj – Apoštolové SlovanůOrdinace v růžové zahraděPolicie Modrava1. MISEPonorkaSpecialistéSvět v plamenechInspektor MaxModrý kódCyril a Metoděj - Apoštolové SlovanůPřešlapyUlice13 minutDobru, pravdě, kráseGretaOlga (Horrory z Hrádečku)Teď nebo nikdyPřáníBankovkovi


Aktualizace osobnostního profilu Jiří Böhm: 4.11. 2023 18:49