Lada Jelínková 49 let


Narodila se v Brně, ale vyrůstala v Křenovicích u Slavkova. Odmalička se věnovala folkloru a během studia na gymnáziu i ochotnickému divadlu a historickému šermu. Po gymnáziu začala v Brně na JAMU studovat muzikál, po roce ale přešla na činoherní herectví a získávala zkušenosti v rámci inscenací studentské scény Marta (Ženitba, Zabiják Joe…). JAMU absolvovala v roce 1998 a dodnes ráda připomíná, že velkou inspirací pro ni byl její pedagog, herec Josef Karlík. Již za studií získala zkušenosti s televizní kamerou v seriálu Detektiv Martin Tomsa (1994).

V roce 2006 se jí narodil syn Jan Drašar, ve stejném roce začala také moderovat pořad České televize Čétéčko. Průběžně se objevuje v projektech všech televizí (pohádkách, seriálech, TV filmech…) Výrazné role měla třeba v TV filmu Past, v seriálu TV Nova Helena, na TV Playtvak v sérii Vesničan nebo v seriálu ČT Božena, kde hrála Viktorku. Objevila se  např. v seriálech Vyprávěj, Dokonalý svět, Specialisté, Mordparta, Modrý kód, Rapl, Devadesátky. Výraznou roli měla naposledy také ve filmu Intimity. Ráda cestuje, chodí po horách a věnuje se horolezectví.


18.11.1974
Brno, Československo
Lada Jelínková csfd

PastDvě nevěsty a jedna svatbaIntimityVřesový trůnKřesadloHaneleMísto zločinu České BudějoviceChlapDevadesátkyDáma a KrálBoženaSpecialistéZločiny Velké PrahyMísto zločinu OstravaDabing StreetHelenaOhnivý kuřeModrý kódDoktor MartinRaplSoukromé pastiDokonalý světVyprávějHorákoviTrapasyNáměstíčkoRedakceDetektiv Martin Tomsa


Aktualizace osobnostního profilu Lada Jelínková: 4.4. 2024 17:57