Anna Mazzamauro 79 let


Itálie, Řím, Lazio, to je rodiště italské herečky Anny Mazzamauro. Anna Maria Mazzamauro přišla na svět 1.12.1941 (některé prameny uvádějí rok narození 1944). Začínala jako herečka divadelní a televize s filmem byly až druhým krokem herecké kariéry. Koncem šedesátých let si otevřela malé divadlo „Il Carlino“ v centru Říma. Zde s ní spolupracoval například básník, spisovatel a komik Bruno Lauzi. Tato divadelní společnost však byla v roce 1968 po velké požáru uzavřena.

Přestože na divadelních prknech i ve filmu ztvárnila i role dramatické, veřejnost jí stále vnímá nejvíce jako slečnu Silvani ze série komedií o neúspěšném úředníčkovi Fantozzim, v hlavní roli s Paolem Villaggiem. Anna Mazzamauro zde představuje úřednici Silvani, která se objevuje téměř ve všech dílech úspěšné série a je tajným „erotickým „ snem“ účetního Fantozziho. Největší prostor v této sérii dostává ve snímku FANTOZZI V RÁJI (1993) a právě díky tomuto dílu je nominována v roce 1994 na Stříbrnou stuhu za nejlepší herečku ve vedlejší roli. V komediích s Paolem Villagiem se objevuje i mimo sérii „FANTOZZI“ a to ve snímcích TŘI TYGŘI PROTI TŘEM TYGRŮM (1977), KRÁSNÁ ZEMĚ (1980), TAKOVÁ MALÁ BESTIE (1981).

Anna je stálicí italského dabingu a filmové úspěchy zaznamenala hlavně v komediálním žánru. Přes všechny tyto úspěchy zůstává Anna hlavně divadelní herečkou. Obzvláště úspěšná byla v představení RACCONTARE NANNARELLA (věnované Anně Magnani) a jako jediná žena hrála hlavní „mužskou“ roli v představení CYRANO Z BERGERACU.

Po boku Paola Villaggia vždy vypadala jako poměrně urostlá žena, ale ve skutečnosti měří jen 165cm. Má dceru Gwendolyn, která se narodila v srpnu roku 1970.


1.12.1944
Řím, Lazio, Itálie
Anna Mazzamauro csfd

Bohatství chudých 2Bohatství chudýchPan účetní opět zasahujeNávrat pana účetníhoFantozzi v rájiPan účetní se nevzdáváPan účetní jde do důchoduMaléry pana účetního 2Sfrattato cerca casa equo canoneŠampaňské v rájiTaková malá bestieTrampoty bankovního úředníčkaIo zombo, tu zombi, lei zombaKrásná zeměTři tygři proti třem tygrůmTragéd FantozziTutti possono arricchire tranne i poveriFantozziFrankenstein all'italianaIl bestionePronto... c'è una certa Giuliana per teInchieste del commissario Maigret: La vecchia signora di BayeuxMa il portiere non c'è mai?


Aktualizace osobnostního profilu Anna Mazzamauro: 7.11. 2023 05:52