Rob Reiner 77 let


Rob Reiner se narodil Estelle a Carlu Reinerovým roku 1947. Jeho otec je známý herec a režisér, hrál například v Dannyho parťácích. Svou kariéru začal Reiner roku 1984, kdy se představil poměrně úspěšným HRAJE SKUPINA SPINAL TAP. Hned jeho třetí film, adaptace podle Stephena Kinga STŮJ PŘI MNĚ, získal nominaci na Oscara. Sám King prohlašuje, že jde o jednu z nejlepších adaptací jeho knížek.

William Goldman by se mohl prohlásit za jeho dvorního scénáristu. Společně natočili další adaptaci Stephena Kinga, tentokrát veleúspěšnou MISERY NECHCE ZEMŘÍT. Tento snímek konečně získal Oscara pro Kathy Batesovou v hlavní roli. Za vrchol Reinerovy tvorby se dá považovat drama PÁR SPRÁVNÝCH CHLAPŮ, které získalo hned čtyři oscarové nominace (Nejlepší film, Herec VR - Jack Nicholson, Střih, Zvuk).

Poté už přišly slabší snímky, z nichž stojí za to jmenovat pouze AMERICKÉHO PREZIDENTA s Michaelem Douglasem v hlavní roli a DUCHA MINULOSTI. Toto trápení trvalo až do roku 2007 kdy konečně natočil tragikomedii NEŽ SI PRO NÁS PŘIJDE, která ho snad opět vynese na vrchol.

Reiner je ženatý s Michele Singer a mají spolu tři děti. Také má svoji hvězdu na Holywoodském Chodníku slávy. Je hned vedle hvězdy jeho otce.


6.3.1947
Bronx, New York City, New York, USA
Rob Reiner csfd

Spinal Tap IIŠok a úžasLBJBeing CharlieLepší teď než nikdyChuť znovu žítMá mě rád, nemá mě rádNež si pro nás přijdeCo je šeptem...Everyday LifeAlex a EmmaDruhá šanceDuch minulostiAmerický prezidentVšude dobře, doma nejlípPár správných chlapůMisery nechce zemřítKdyž Harry potkal SallyPrincezna NevěstaStůj při mněThe Sure ThingHraje skupina Spinal TapLikely Stories, Vol. 1Albert Brooks: Chraň si svůj životUntitled Prop 8 DocumentaryI Am Your Child8God & CountrySandy WexlerVlk z Wall StreetOpravdový JonathanMalý zázrakVelké dítě Dickie RobertsMajesticEd TVMúzaBarvy moci


Aktualizace osobnostního profilu Rob Reiner: 5.3. 2024 14:17