Sarah Clarke 52 let


Sarah Clarke se narodila 16. února 1972 v St. Louis ve státě Missouri, jako dcera ženy v domácnosti Carolyn a inženýra Ernesta Clarkeho. Navštěvovala Indian University, kde studovala výtvarné umění a italštinu. Během studia se stala členkou spolku Kappa Alpha Theta. O herectví se začala poprvé zajímat při studování v zahraničí. Při návratu do Spojených států začala studovat architektonické fotografování.

První velká role přišla v roce 2001 v seriálu 24 HODIN, kde ztvárnila roli agentky CTU Ninu Meyers, kterou získala v den, kdy začalo natáčení. V úspěšném seriálu působila tři sezóny po dobu celkem 36ti epizod. Mimo jiné vyhrála Golden Satellite Award za herečku ve vedlejší roli v drama seriálu. Namluvila také Ninu Meyers v pc hře 24: the Game.

Po skončení 24 hostovala například v seriálech DR.HOUSE, LIFE, LAS VEGAS:KASÍNO a další. Mohli jsme ji také vidět ve filmech ŠŤASTNÉ KONCE, EMMETTŮV CÍL, TŘINÁCTKA nebo nejnověji STMÍVÁNÍ jako Renee Dwyer, kde si zahrála s Nikky Reed, kterou znala s třináctky. Aktuálně natáčí seriál TRUST ME, který má premiéru v Americe 26. ledna 2009.

Sarah žije s manželem Xanderem Berkeleyem, který byl jejím hereckým kolegou v 24. Vzali se po roce chození v září 2002. 23. září se jim narodila dcera Olwyn Harper.


16.2.1972
Saint Louis, Missouri, USA
Sarah Clarke csfd

HeightenedAlchemy of the SpiritProminentiMaestro MarioShotPunk's DeadStaring at the SunLine of SightSignál z neznámaTwilight sága: Rozbřesk - 1. částBelow the BeltwayTwilight sága: ZatměníV ložnicíchŽeny v nesnázíchStmíváníAlibiA House DividedThe Lather EffectŠtastné konceBelow the BeltTřináctkaEmmetův cílThe AccidentBoschZákon a pořádek: Útvar pro zvláštní obětiNámořní vyšetřovací službaLidé zítřkaNikitaV utajeníMen of a Certain Age


Aktualizace osobnostního profilu Sarah Clarke: 3.5. 2024 03:09