Antonio Cantafora 80 let


Antonio Cantafora je italský televizní a filmový herec. Méně známé je to, že je i celkem známý malíř. Narodil se 2.2.1944 v Crotone v Calabrii. Herectví studoval u Alessandro Fersena (vl. jménem Aleksandera Fajrajzena) významného italského dramatika, herce a divadelního režiséra narozeného v polské Lodži.

Potom začal být obsazován do hlavních rolí i díky své podobě s dalším italským hercem Terencem Hillem - a v našich končinách tyto filmy asi působily na jeho popularitu nejvíce. Objevuje se v nich s Anamem Edelem, který vystupoval po jménem Paul L. Smith. První tento film jde do kin v roce 1974 - KARAMBOL. V roce 1975 přichází další dva podobné filmy KARAMBOL 2 a NOI NON SIAMO ANGELI.V roce 1976 přichází dva u nás patrně nejznámější filmy ŠIMON A MATOUŠ JEDOU NA RIVIERU a ŠIMON A MATOUŠ. Toto bylo patrně nejslavnější období jeho herecké kariéry. I když i potom nemůžeme mluvit o žádném úpadku. Pracoval s Albertem Lattuadou 1980 LA CICALA, Brunem Barretem 1983 GABRIELA, CRAVO E CANELA (na motivy románu Jorge Amada "Mulatka Gabriela" spolu se Soniou Bragou a Marcellem Mastroiannim), Federicem Fellinim 1987 INTERVIEW, Jerzym Skolimowskym 1989 TORRENTS OF SPRING. Zatím jeho poslední filmová role byla ve filmu Daria Argenta KARETNÍ HRÁČ v roce 2004. Rok předtím ukončil zatím i svojí televizní kariéru, když učinkoval ve všech dílech první řady seriálu ELISA Z RIVOMBROSY.

Méně známá je jeho role malířská i když té se v posledních letech věnuje mnohem intenzivněji. Vystavuje již od roku 1967. Za svoji dlouhou malířskou kariéru získal mnoho ocenění (cena za malbu v Římě, Benátkách, Florencii a Miláně) a vystavoval v zemích po celém světě (Francii, Švýcarsku, USA, Maroku, Uruguai, Brazilii, Japonsku a v roce 2007 i u nás v Olomouci).

Z jeho osobního života se mi podařilo jen zjistit, že je ženatý. Jeho manželka se jmenuje Paola Ester a mají dva syny. Jeho žena ho doprovází na vernisážích, kde vystupuje (hraje na piáno a zpívá).


2.2.1944
Crotone, Itálie
Antonio Cantafora csfd

Crypt of EvilUno di famigliaKaretní hráčNejmladší kmotrBuck and the Magic BraceletIl decisionistaMarkýzaLa chanceGiovanni FalconeIn camera mia...Se non avessi l'amoreVacanze di Natale '90Jarní vodyDonna d'ombraInterviewOdvaha mluvitDémoni 2Puro cashmereScream for HelpLa cicalaLa domenica del diavoloSupersonic ManThe BitchL'Enfant de nuitNapříč SaharouCarioca tigreNoi non siamo angeliŠimon a MatoušŠimon a Matouš jedou na RiviéruKarambolKarambol 2...e continuavano a mettere lo diavolo ne lo infernoBadessa di Castro, LaCrash! Che botte strippo strappo stroppioL'Affaire Crazy CapoLa casaDecameron proibitissimo - Boccaccio mio statte zittoKrvavý BaronMetti lo diavolo tuo ne lo mio infernoNovelle galeotte d'amoreSpara Joe... e così sia!Un bounty killer a TrinitàČerný vrahE Dio disse a CainoOmbre roventiLo stato d'assedioDesperado, ElElisa z RivombrosyMamma per casoAttentato al PapaNaumachos2 na 1


Aktualizace osobnostního profilu Antonio Cantafora: 7.11. 2023 12:49