Christian Fourcade 82 let


Christian Fourcade natočil přes dvacet filmů, poslední z nich ale již v sedmnácti letech, z čehož plyne, že byl dětským hercem. Podobně jako Georges Poujouly patřil k velkým dětským hvězdám francouzského poválečného filmu. Narodil se za druhé světové války ve Vincennes a první roli odehrál jako pětiletý chlapec ve filmu NEZNÁMÁ Č. 13 (L′inconnue 13, 1948), kde ztvárnil chlapce ztraceného na pouti a neznámí dobrodinci (René Dary, Pierre Louis) jej přivedou zpět k rodičům.

V komedii CRAINQUEBILLE (1953) si Christian Fourcade vyzkoušel i zpěv a následně nahrál gramofonovou desku s dětskými písněmi. Začal pracovat i v televizi a rozhlase, jeden film natočil také v Německu. V menších rolích se objevil také v historických filmech (NAPOLEON, 1955; BÍDNÍCI – Les Misérables, 1958). Našim divákům je dobře známý jako dospívající král Ludvík XIII. v dobrodružném snímku KAPITÁN (Le capitain, 1960) s Jeanem Maraisem v hlavní roli. To však byl jeho poslední film, po pozdějších dvou menších úkolech v televizi se zcela vytratil z očí veřejnosti a od konce šedesátých let o něm všechny dostupné prameny mlčí.


22.4.1942
Vincennes, Francie
Christian Fourcade csfd

MerlusseOkno dokořánKapitánBídníciSans familleÉchec au porteurBonjour jeunesseFric-frac en dentellesLe Dossier noirGamin de ParisLa Rafle est pour ce soirPařížské předměstíLe Petit JacquesLes Compagnes de la nuitLittle Boy LostSuivez cet hommeLa Jeune folleTři esaLe Voyage en AmériqueRozkošná CarolineUn grand patronLa Marie du portTrois télégrammesDernier amourL'Inconnue n° 13La Cravache d'orEn votre âme et conscienceÉnigmes de l'histoireCaptain Gallant of the Foreign Legion


Aktualizace osobnostního profilu Christian Fourcade: 14.3. 2024 17:06