Hilde Hildebrand (1897 - 1976)


Emma Minna Hilde Hildebrand, německá herečka a zpěvačka. Osudová žena, sexy vamp, či kráska v davu. Pochází z prostředí dělnické periférie. Otec Julius Christian Hildebrand se nechával najímat jako montér. Matka, za svobodna Weinrichová, byla v domácnosti. Hilde začala v osmi letech docházet na balet, který se vyučoval v hannoverském Dvorním divadle. Roku 1913 nastoupila, už jako profi do tamějšího Rezidentního divadla a zahájila studia herectví. Rok nato začala malými rolemi pod uměleckým jménem Emma Hildebrand. Její kariéru urychlila Velká válka. Muži bojující na frontě přestali brát život vážně a nastal největší rozmach revuí, který později přidusili nacisté.

Největších úspěchů zažila se skupinou Die goldene Sieben, což byl taneční a zábavný orchestr třicátých let. V jeho řadách působilo více zpívajících herců. Nacisty byl zpočátku podporován, dokonce je toto těleso označováno za vynálezce „německého jazzu". Protože orchestr několikrát překročil mantinely, postaral se mu Goebbels v roce 1939 o zákaz činnosti. Setrvačností ještě do května 1940 vydával desky, ale byl to jeho konec. Hilde v písních nešetřila ani humorem. Objednala si píseň KOMM, SPIEL MIT MIR BLINDEKUH. Ukázka: https://www.youtube.com/watch?v=uk-4Oe7n6Sk. Zde se myslí hra na slepou bábu. Mezi její další hity patří MEIN HERZ HAT HEIMWEH, LIEBE IST EIN GEHEIMNIS, či NACHTS GING DAS TELEFON. Po skončení války se v Německu filmová tvorba zhroutila a Hilde se věnovala divadlu. U její filmografie je sice uveden ŠIVA A ŠIBENIČNÍ KVÍTEK z roku 1945, ale film nebyl dokončen. Režisér filmu Hans Steinhoff utíkal do Španělska a letadlo, v němž cestoval, bylo sestřeleno poblíž Glienigu. Zde je také pohřben. Co se týče SPUK IM SCHLOSS, byl tento film dokončen v březnu 1945, včetně schválení. Slavnostní premiéra a uvedení do kin proběhlo v roce 1947. Na divadelních prknech excelovala v DIE IRRE VON CHAILLOT, nebo NÁVŠTĚVA STARÉ DÁMY. K filmování se vrátila roku 1948 rolí v DER HERR VOM ANDERN STERN. Herečka je pochována na hřbitově Heerstrasse.


10.9.1897
Hannover, Německá říše
28.4.1976
Berlín, Německo
Hilde Hildebrand csfd

Wölfe und SchafeWas jede Frau weißBis ans EndeHerrn Walsers RabenŽebrácká operaNicht zuhören, meine Damen!Die FastnachtsbeichteBezaubernde ArabellaCésarLe chemin du paradisDie Drei von der TankstelleDer Raub der SabinerinnenSieDer Tiger AkbarDie Schuld des Dr. HommaUnvergängliches LichtDas DementiEpilog: Das Geheimnis der OrplidGlück muß man habenSchuß um MitternachtDas Gesetz der LiebeKätchen für allesRuf an das GewissenDer Herr vom andern SternSpuk im Schloߊiva a šibeniční kvítekHraIch bitte um VollmachtLa PalomaReise in die VergangenheitSlabá chvíleDie heimlichen BräuteAlarmJenny und der Herr im FrackDer KleinstadtpoetFrau nach MaßMá dcera to neděláBel AmiDer grüne KaiserManželství po kapkáchParkstrasse 13Štěstí bydlí opodálDer Tag nach der ScheidungDěvče ze včerejší nociKdyž hvězdy svítíTanz auf dem VulkanMatčina píseňAllotriaCarův kurýrDie letzte Fahrt der Santa MargaretaFräulein VeronikaJeho MarieArtistéBarkarolaBohové se bavíDer Gefangene des KönigsDie selige ExzellenzEin falscher FuffzigerIch war Jack MortimerMilenky Ludvíka XIV.


Aktualizace osobnostního profilu Hilde Hildebrand: 4.3. 2024 08:54