Arlene Martel (1936 - 2014)


Arlene Martel, americká herečka a spisovatelka, se narodila rakouským židovským imigrantům. Vyrůstala ve skromných podmínkách do doby, než jí zaměstnavatel její matky zaplatil školné na internátní škole v Connecticutu. Později navštěvovala prestižní střední školu múzických umění ve svém rodném městě (High School of the Performing Arts), kterou v roce 1953 absolvovala s vyznamenáním. Poté začala vystupovat na Broadwayi a od konce padesátých let se pravidelně objevovala v televizi. Před rokem 1964 používala Arlene Martel pseudonym Tasha Martel, Arlene Sax a Arline Sax.

Tato 168 cm vysoká herečka byla třikrát vdaná a rozvedená, z prvního manželství s Robertem Palmerem se jí narodil jeden syn, v druhém manželství, s o čtyři roky mladším kolegou Jerry Douglasem, porodila další dvě děti.

Arlene Martel zemřela v nemocnici ve městě Santa Monica (Los Angeles County) ve věku 78 let na infarkt.


14.4.1936
New York City, New York, USA
12.8.2014
Santa Monica, California, USA
Arlene Martel csfd

Star Trek: Of Gods and MenDlouhá cestaWhat Do Women WantThe Life & Adventures of Santa ClausEleanor, First Lady of the WorldPoslední den láskyZoltán, Drákulův pesChatterboxConspiracy of TerrorIndict and ConvictAdventures of Nick CarterAndělé z pekelGlass Cage, TheBratři a sestryBerrenger'sKnots LandingBattlestar GalacticaRichie Brockelman, Private EyeThe Love BoatThe Rockford FilesColumboPetrocelliThe Six Million Dollar ManMladí a neklidníBanacekThe Delphi BureauThe RookiesHogan's HeroesMcCloudHere Come the BridesIt Takes a ThiefThe Doris Day ShowMannixThe Flying NunIron HorseMission: ImpossibleStar TrekThe MonkeesI Dream of JeannieThe Wild Wild WestBewitchedHistorias para no dormirProfiles in CourageThe Man from U.N.C.L.E.The Outer Limits


Aktualizace osobnostního profilu Arlene Martel: 2.11. 2023 19:51