Robert Z'Dar (1950 - 2015)


Tento vysoký pořízek se narodil 3. června 1950 v Chicagu jako Robert J. Zdarsky v rodině. Z herectvím se setkal už na střední škole Proviso West v Hillside. Získal rovněž titul na Arizonské státní univerzitě.

Se svou impozatní svalnatou postavou (měří 188 cm), zvláštní tváří a až gigantickou čelistí je jako ztvořený pro role silných a agresivních zločinců a lotrů. Debutoval ve filmu CODE NAME: ZEBRA (1976). Poté ztvárnil šíleného sériového vraha prostitutek ve filmu THE NIGHT STALKER (1987) a ještě stihl hostovat v jedné epizodě MĚSÍČNÍHO SVITU (1985).

Poté přichází Robertova životní role, která jej učiní doslova nesmrtelným, přestože mu skoro celý film není vidět do tváře. V kultovním hororu MANIAC COP (1988) ztvárníl zavražděného, znovuzrozeného a po pomstě bažícího newyorského policistu Matta Cordella. Ten se díky své neochvějné cti vůči zákonu stal nepohodlným pro některé městské politiky, kterým byl na stopě kvůli úplatkům. PO svém návratu rozpoutává v ulicích New Yorku děs a hrůzu z policejních uniforem. Přestože snímek u kritiků příliš neuspěl, divácký ohlas z něj udělal kult. Přesto, že slasherových sérií bylo v té době hned několik (PÁTEK TŘNÁCTÉHO, NOČNÍ MŮRA V ELM STREET, HALLOWEEN), nabídl Maniac Cop originální myšlenku ze záhrobí pro pomstu vrátivšího se policisty. Tento úspěch namotivoval tvůrce k dalším dvěma pokračováním MANIAC COP 2 (1990) a MANIAC COP 3 - ODZNAK MLČENÍ (1992).

Z u nás známých filmů jej pak lze zaregistrovat ve filmu TANGO A CASH (1989), kde si zahrál jednoho z věznů s příhodnou přezdívkou "Face" (=ksicht).


3.6.1950
Chicago, Illinois, USA
30.3.2015
Pensacola, Florida, USA
Robert Z'Dar csfd

High on the HogSpring FeverPrecious MettleBlood Story, AEaster SundayMob, TheMonsters on Main StreetSuper Hell 3: Dreams of HorrorDrummer for the MobLittle CreepsMountain MafiaRogue AssassinVoices from Beyond, TheDeath from AboveNot Another B MoviePost-MortemThe WaiterBlood, Bullets and BabesLa Femme VampirMeltdownUntitled Horror ComedySpaced OutVoices from the GravesDrawing BloodSuper HellRockville Slayer, TheVampire Blvd.Rock n' Roll Cops 2: The Adventure BeginsScary Tales: The Return of Mr. LongfellowZombiegeddonBody ShopMob DazeTranceWhen Heaven Comes DownOutlaw ProphetDangerous HighwayTyroneCrimes of the ChupacabraDeadly CurrencyDecayFatal PursuitGuns of El Chupacabra II: The UnseenNo Rest for the WickedThe Thief & the StripperThe WaterfrontBudoucí válkaGuns of El ChupacabraHollywood CopsKomando totálního nasazeníPocket NinjasBojovníci z Čínské čtvrtiBouřlivé nociDangerous CargoFugitive X: Innocent TargetLone TigerProfessional AffairThe SearcherDestination VegasEqual ImpactNaturally Bad


Aktualizace osobnostního profilu Robert Z'Dar: 10.11. 2023 15:02