Ron Underwood 70 let


Ronald Brian Underwood se narodil v Kalifornii, v městě Glendale, roku 1953. Není to jen filmový režisér, ale také scénarista, producent i střihač.

Jeho první debut odstartoval sci-fi film CHVĚNÍ (1990) s Kevinem Baconem a Fredem Wardem. Následovala další komedie DOBRODRUZI Z VELKOMĚSTA (1991) s Billy Crystalem a Jackem Palancem, který získal Oscara za nejlepšího herce ve vedlejší roli. Ron Underwood je také režisérem hořkosladké komedie SRDCE A DUŠE (1993), kde hrál mimo jiné i Robert Downey Jr.. Poté režíroval romantickou komedii BEZ ŘEČI (1994) v hlavní roli s Michaelem Keatonem. Další jeho režisérský kousek byl VELKÝ JOE (1998), který získal nominaci na cenu Emmy, a kde si zahrála slavná Charlize Theron. V roce 2002 natočil film PLUTO NASH, který ale velkých úspěchů nedosáhl. Ve stejném roce se podílel na režírování známého seriálu MŮJ PŘÍTEL MONK. Po dobu čtyř roků přicházely nevýrazné snímky, kde stojí za zmínku snad jen film JAK UKRÁST SINATRU, který ale dostal nálepku "průměrný" film.

Poté začal přecházet na seriály. V roce 2007 se účastnil režírování komediálního seriálu ĎÁBLŮV SLUHA, který byl pro lidi milé překvapení. V roce 2008 se podílel na seriálu z právnického prostředí ELI STONE. V roce 2010 stojí za zmínění jen seriál HAPPY TOWN, na kterém také zanechal svůj režiserský potenciál.


6.11.1953
Glendale, California, USA
Ron Underwood csfd

Unesený detektivSantova dcera 2: Nejisté VánoceVánoční únosSanta BabyVánoce bez SantyV jednom koleJak jsme vyrůstaliJak ukrást SinatruPluto NashVelký JoeBez řečíSrdce a dušeDobrodruzi z velkoměstaChvěníMouse and the Motorcycle, TheElsbethLa breaŽiví mrtví: Počátek konceBig Shot: Hvězdný trenérTales of the Walking DeadEvilGrand HotelHavaj 5-0MacGyverMagnumBylo, nebyloDobrý boj


Aktualizace osobnostního profilu Ron Underwood: 3.4. 2024 12:23