Mario Van Peebles 67 let


Mario "Chip" Cain Van Peebles se narodil 15. ledna 1957 v Mexiku, filmovému producentovi, herci a režisérovi Melvinu Van Peeblesovi a německé herečce a fotografce Marii Marx. Zpočátku byl vychováván v Evropě, v osmi letech se ovšem stěhuje s rodiči do USA, kde natáčí svůj první film.

Po promluvě s otcem začíná drastický obrat v Mariově kariéře. Finanční dráhu navždy opouští a začíná se naplno věnovat herectví. Kariéru zkouší nastartovat v off-off-Broadwayských hrách a peníze si přivydělává modelingem. V roce 1984 dostává konečně, i když, malou roli v Coppolově snímku Cotton Club, hned nato v témže roce získává role ve dvou filmech: Exterminator 2 a Příliš horká pizza. V roce 1986 konečně přichází větší filmová role ve filmu Clinta Eastwooda, Bojové nasazení. V témže roce odmítá nabídku stanice NBC na roli v seriálu Právo v Los Angeles (1986 – 1994) a místo toho překvapivě volí roli ve filmu Čelisti IV: Pomsta. Následující roky nejsou pro Maria úspěšné, jeho upadající herecké kariéře se snaží pomoci Christopher Lambert. Natáčejí spolu dva filmy Pistolníci a Highlander 3. V dalších letech hrál menší i větší role většinou v televizní produkci nebo se zkoušel prosadit jako režisér.

Jako režisér se například prosadil dramatem z newyorského podsvětí Říše drog, v němž vytvořil postavu policejního detektiva Stonea. Kromě roku 2001 kdy si zahrál po boku Willa Smithe ve filmu Ali, můžeme říct, že od té doby žádnou větší filmovou roli nezískal.

Mario je ženatý s Chtirou Sukhu Van Peebles, mají společně pět dětí, tři chlapce a dvě dívky (Makaylo, Mandela, Marley, Maya a Morgana).


15.1.1957
Mexico City, Mexiko
Mario Van Peebles csfd

Outlaw PosseSalt-N-PepaArmedUSS Indianapolis: Boj o přežitíRudé nebeWe the PartyNezvratná diagnózaČernobílé bluesPodsvětíBaadasssss!Láska zabíjíStanding KnockdownGangsteři v uniformáchPanterBanda: Pomsta Jessieho LeeaŘíše drogMalcolm Takes a ShotWu-Tang: Americká ságaČerný dortKriminálka VegasPower Book III: Raising KananPowerEmpireStíny spravedlnostiSmrtící pověryBloodlineHand of GodKořenyPolicie Chicago


Aktualizace osobnostního profilu Mario Van Peebles: 14.3. 2024 15:12