Gus Van Sant 71 let


Tento americký režisér, scenárista a producent, který se producentsky podílel mimo jiné na filmu KIDS režiséra Larryho Clarka, vystudoval design a poté se vrhnul do filmového průmyslu. Zpočátku točil reklamy a videoklipy, které mu pomohly ve financováni jeho prvotiny v roce 1982 THE DISCIPLINE OF D.E.

O šest let později spatřilo světlo světa psychologické drama DOBRÝ WILL HUNTING, který ze 7 nominací na Oskara proměnil 2. Poté v roce 1998 zrealizoval svůj vysněný hitchcockovcký remake PSYCHO a na prahu nového milenia vzešlo drama OSUDOVÉ SETKÁNÍ se S. Connerym. V letech 2002 - 2005 vznikla tzv. "trilogie smrti" - GERRY, ELEPHANT a POSLEDNÍ DNY. V roce 2006 se podílel na povídkovém filmu PAŘÍŽI, MILUJI TĚ. Od osmdesátých let žije v Portlandu ve státě Oregon.


24.7.1952
Louisville, Kentucky, USA
Gus Van Sant csfd

Neboj, daleko neutečeMoře stromůMy Own Private RiverZemě nadějeNeklid8MilkChacun son cinémaParanoid ParkPaříži, miluji TěPoslední dnySlonGerryOsudové setkáníPsychoDobrý Will HuntingZemřít pro...I na kovbojky občas padne smutekMé soukromé IdahoFlákačMala NocheOuverture of Something that Never EndedWhen We RiseThe Devil You KnowŠéfCinema16: American Short FilmsRed Hot Chili Peppers: Greatest VideosBest of BowieRed Hot Chili Peppers - Desecration SmileUnderstandingK.D. Lang: Just Keep Me MovingRed Hot Chili Peppers - Under the BridgeBest of Chris IsaakBowie: The Video CollectionBallad of the SkeletonsFour Boys in a VolvoThanksgiving PrayerFive Ways to Kill YourselfKen Death Gets Out of JailMy New FriendDiscipline of D.E., The


Aktualizace osobnostního profilu Gus Van Sant: 11.11. 2023 02:44