Simon West 62 let


Simon West se narodil v roce 1961 ve městě Letchworth v hrabství Hertfordshire ve Velké Británii. Svoji kariéru započal v roce 1981, kdy se stal filmovým editorem BBC v Londýně. Během čtyř let působení v BBC byl West u vzniku několika úpěšných děl, včetně dokumentárního seriálu „Strangeways Prison“ a drama série „Bleak House“, za které získal cenu od britské akademie filmového a televizního umění.

S rostoucí komerční kariérou, emigroval West na konci osmdesátých let do Spojených států, přesněji do Los Angeles. V roce 1992 se uchýlil ke společnosti Pilot pictures a získal také cenu Clio Award za dílo „Airplane“ a cenu Golden Lion Award za dílo „Italian Feas“ - obě díla byla pro řetězec pizzérií Little Caesar. V roce 1993 se připojil k Propaganda Films a dál se věnoval vytvářením televizních reklam a spotů. Jeho nejslavnější spot byl pro společnost Pepsi, kde se malý chlapec „nasál“ do láhve od Pepsi. Reklama běžela během Super Bowlu a zároveň se stala nejvýše hodnocenou reklamou pro daný rok. Po zaznamenání těchto úspěchů, byl West připraven režírovat svůj první celovečerní film.

A tím se v roce 1997 stal mezinárodní senzace CON AIR v hlavní roli s Nicolasem Cagem a Johnem Malkovichem. Dále v roce 1999 následovalo drama GENERÁLOVA DCERA s Johnem Travoltou. V roce 2001, poté co si West přečetl novinový článek o neúspěšné misi americké armády v Somálsku, vznikl v jeho hlavě projekt BLACK HAWK DOWN. West o nápadu řekl svému starému spolupracovníkovi Jerrymu Bruckheimerovi a následně strávil 2 roky rozvojem scénáře se spisovatelem Kenem Nolanem. Vzhelem ke krytí s dalším Westovým projektem LARA CROFT: TOMB RAIDER, musel od projektu opustit, ale po zásluze stal se výkoným producentem. V roce 2003 režíroval pilotní a druhou epizodu kritiky chválenou show KEEN EDDIE, dále v roce v 2005 režíroval pro Jerryho Bruckheimera pilotní film CLOSE TO HOME a v roce 2006 stál za vznikem thrilleru WHEN A STRANGER CALLS.

V současné době putuje do kin jeho nejnovější režijní počin THE MECHANIC, remake stejnojnojmenného díla z roku 1972, kde si Jason Statham zahrál drsného nájemného vraha. West dále pracuje na přípravě nového filmu pod názvem PROTECTION, v hlavní roli s Dwaynem Johnsonem, který spatří světlo světa v roce 2012.


17.7.1961
Letchworth, Hertfordshire, England, Velká Británie
Simon West csfd

Thunder RunSkyfireGun Shy - Hrdina náhodouJohn Stratton: V první liniiDivoká kartaExpendables: Postradatelní 2UnesenáMechanik zabijákPurple MountainThe ManNa lince je vrahSplit DecisionLara Croft - Tomb RaiderGenerálova dceraCon AirSin límitesMstitel CapeLidský terčZločiny ze sousedstvíKeen EddieRick Astley: Never Gonna Give You UpNight of the Living Dead: Darkest DawnPříběh Angeliny JolieConversations with Jerry BruckheimerHollywood Insider


Aktualizace osobnostního profilu Simon West: 5.11. 2023 07:03