John Woo 77 let


Rodák z jižní Číny začal s režií v roce 1973 a postupně vystřídal všechny možné žánry. Do širšího povědomí diváků se ale dostal až v roce 1986 filmem A BETTER TOMORROW (Lepší zítřek) s Chow-Yun Fatem, ke kterému natočil o rok později pokračování. Dalším filmem THE KILLER (Zabiják) z roku 1989 si získal kultovní status v Americe a upevnil si pozici nejlepšího tvůrce násilných gangsterek a thrillerů. Po filmu HARD BOILED (1992) přesídlil do Ameriky, kde působí dodnes.

V Hong-Kongu získal 9 nominací na místní filmovou cenu, ze kterých 4 proměnil ve vítězství (mj. vyhrál cenu za nejlepší film pro Lepší zítřek). Mezi obdivovatele Johna Woo patří například Martin Scorsese, Sam Raimi nebo Quentin Tarantino.


1.5.1946
Guangzhou, Čína
John Woo csfd

The KillerSilent NightManhuntThe Crossing (Part 2)The Crossing (Part 1)Chi bi xia: Jue zhan tian xiaKrvavé pobřežíČch' piNeviditelné dětiThe Robinsons: Lost in SpaceVýplataKód NavajoMission: Impossible IIBlackjackTváří v tvářAgenti z podsvětíOperace: Zlomený šípŽivý terčHard BoiledZlodějiKulka v hlavěKillerYi dan qun yingLepší zítřek 2Lepší zítřekRun Tiger, RunThe Time You Need a FriendHeroes Shed No TearsBa cai Lin Ya ZhenMo deng tian shiFrom Riches to RagsLaughing TimesHao xiaDa sha xing yu xiao mei touHa luo, ye gui renMoney CrazyDi nu huaPěsti smrtiNu zi tai quan qun ying huiTie han rou qingThe Hire: HostageOuranSijieBojovníci duhyJian yuAppleseed Saga: Ex MachinaTriádaNeprůstřelný mnichLang man feng baoHe ping fan dianNánjīng Yī Jiǔ Sān QīLepší zítřek 3


Aktualizace osobnostního profilu John Woo: 11.11. 2023 14:10