George Miller 79 let


Narodil se jako George Miliotis 3. března v Australském Queenslandu, ve městě Chinchilla. Jeho rodiče byli řečtí přistěhovalci Dimitri (Jim) Castrisios Miliotis a Evangelia (Angela) Balloyoulo, kteří na svět přivedli celkem čtyři syny. Kromě George se filmovému řemeslu z pozice producenta věnuje ještě mladší Bill Miller. Navštěvoval Chlapeckou střední školu v Sydney, následně studoval medicínu na univerzitě v Novém Jižním Walesu. V závěru svého studia natočil se svým mladším bratrem Chrisem krátký, jedinou minutu trvající snímek, s kterým vyhráli studentskou soutěž.

Koncem osmdesátých let produkoval seriály VIETNAM a BANGKOK HILTON. Po úspěšné hororové komedii ČARODĚJKY Z EASTWICKU přichází roku 1993 Millerova první oscarová nominace, za scénář k dramatu LORENZŮV OLEJ, které i zrežíroval. O tři roky později si nominaci vychutnal znovu a hned dvojnásobně, za scénář a nejlepší snímek k rodinnému filmu BABE - GALANTNÍ PRASÁTKO. Nepříliš zdařilé pokračování BABE 2: PRASÁTKO VE MĚSTĚ Miller řídil už z pozice režiséra. Úspěch opět přišel až po několikaleté odmlce v roce 2006, v digitálně animované, komerčně úspěšné rodinné komedii HAPPY FEET, která získala mimo jiné oscara za nejlepší animovaný snímek roku.


3.3.1945
Chinchilla, Queensland, Austrálie
George Miller csfd

Mad Max: The WastelandFuriosa: Sága Šíleného MaxeTři tisíce let touhyŠílený Max: Zběsilá cestaHappy Feet 2Happy FeetBabe 2: Prasátko ve městěLék pro LorenzaČarodějky z EastwickuŠílený Max: Dóm hromůZóna soumrakuŠílený Max: Bojovník silnicŠílený MaxLast Bastion, TheDismissal, The40,000 Years of DreamingHBO First LookTina Turner: We Don't Need Another HeroViolence In the Cinema, Part 1Babe - galantní prasátkoVideo Fool for LoveFlirtováníÚplné bezvětříFragments of War: The Story of Damien ParerČistící strojThe Year My Voice BrokeZáhada StinsonuBangkok HiltonThe Dirtwater DynastyVietnamBodylineThe Cowra BreakoutHollywood InsiderOscar 2016The EE British Academy Film Awards 2016


Aktualizace osobnostního profilu George Miller: 16.4. 2024 06:08