Terry Pratchett (1948 - 2015)


Terry Pratchett se narodil 28. dubna 1948 v hrabství Buckingham. Už ve třinácti mu vyšla první povídku Kšeft v Hádesu a byla publikována ve školním časopisu. Terry za ni dostal celých 14 liber jako honorář. Pratchettovi začínalo být jasné, čím by se chtěl v budoucnosti živit a začal studovat žurnalistiku. Ani tu však nedokončil. Místo toho navštevoval kurzy angličtiny, kde úspěšně absolvoval a získal titul (byly vypsané Národní radou pro podporu žurnalistů).

Počet knih, které napsal se vyjadřuje dvoumístnou číslicí. V prosinci 2007 mu byla diagnostikována Alzheimerova choroba, na kterou v dnešní době neexistují opravdu účinné léky. Dnešní medicína zatím dokáže nemoc jen pozdržet. Terry Pratchett žije se svou maželkou Lynn v Salisbury. Mají spolu dceru Rhiannu. Pratchett se také objevil v menších rolích zatím v jeho dvou zfilmovaných knihách. OTEC PRASÁTEK a BARVA KOUZEL.


28.4.1948
Beaconsfield, Buckinghamshire, England, Velká Británie
12.3.2015
England, Velká Británie
Terry Pratchett csfd

TruckersÚžasný MauricZaslaná poštaBarva kouzelOtec prasátekDobrá znameníHlídkaJohnny and the BombSoul MusicWyrd SistersJohnny a duchovéVelká jízdaMaškaráda čili Fantom OperySoudné sestryTerry Pratchett: Sněžné miminkoTroll BridgePoslední odměnaRun Rincewind run!Welcome to the DiscworldPebble MillTerry Pratchett: Back in BlackNeil Gaiman: Dream DangerouslyTerry Pratchett čelí vymírání druhůTerry Pratchett: Choosing to DieTerry Pratchett: Living with Alzheimer'sWe Love 'The Sky at Night''Red Dwarf' A-ZThe Late ShowNewsnight


Aktualizace osobnostního profilu Terry Pratchett: 12.3. 2024 22:50