Taika Waititi 48 let


Taika Waititi, nazýván také Taika Cohen pochází z Raukokore - pobřežní oblasti na východ od Nového Zélandu. Jeho otec je původem Maor z Te Whānau-A-Apanui. Jelikož nechtěl být vnímán jako maorský umělec, ale jako umělec, který je shodou okolností maorského původu, použil pro některé své práce jméno Cohen po své židovské matce.

V roce 2005 následoval krátký film TAMA TU o skupině maurských vojáků v Itálii během 2. světové války. Roku 2007 natočil svůj první celovečerní romantický film EAGLE VS SHARK a ve stejném roce režíroval jednu epizodu komediálního seriálu FLIGHT OF THE CONCHORDS. Jeho druhý celovečerní film BOY, který měl premiéru na filmovém festivalu Sundance v lednu 2010, byl nominován na Velkou cenu poroty. Na rok 2011 chystá režírování TV seriálu SUPER CITY.


16.8.1975
Wellington, Nový Zéland
Taika Waititi csfd

Untitled Taika Waititi Star Wars FilmAkiraJeden gólThor: Láska jako hromKrálíček JojoThor: RagnarokHon na pačlověkyCo děláme v temnotáchBoyOrel kontra žralokVlajka smrtiCo děláme v temnotáchThe MandalorianJoudovéSuper CityFlight of the ConchordsCinema16: World Short FilmsRita Ora: Don't Think TwiceAll in AllTeam DarrylTeam Thor: Part 2Team ThorTama tuWhat We Do in the Shadows: Interviews with Some VampiresHeinous CrimeDvě auta, jedna nocJohn & PogoRakeťákElektrizující život Louise WainaFree GuySebevražedný oddílAvengers: EndgameSeven Stages to Achieve Eternal Bliss By Passing Through the Gateway Chosen By the Holy StorshGreen LanternFutile AttractionSnakeskinScarfiesDějiny světa, část druhá


Aktualizace osobnostního profilu Taika Waititi: 31.10. 2023 17:15