Tomáš Vaněk 35 let


Tomáš Vaněk je herec, zpěvák, producent, dabér, moderátor a patron Akce Cihla.

Za své výkony již sklidil mnoho ocenění. Byl dvakrát nominován na prestižní divadelní Cenu Thálie, získal cenu magazínu musical-opereta.cz „Muzikálový herec roku“ 2018 udělovanou divadelními kritiky z celé ČR. Ve stejném roce byl také ve velké výroční anketě portálu i-divadlo.cz zvolen diváky jako vítěz v kategorii „Nejlepší mužský herecký výkon roku“ 2018. Za umělecké vedení a produkci ve spolku art4rent byl v roce 2019 ve velké výroční anketě redakce portálu i-divadlo.cz nominován do užšího výběru na „Divadelní osobnost roku“.

Kromě divadla se věnuje i filmu a televizní tvorbě. První a nejznámější Tomášovou filmovou rolí byl šprt Martin ve filmu Gympl, dále poručík Šídlo v Ulovit miliardáře, objevil se i v následujících filmech Tomáše Vorla Cesta do lesa a pokračování Gymplu s názvem Vejška. Dále hrál ve filmech Cyril a Metoděj – Apoštolové Slovanů režiséra Petra Nikolaeva nebo filmu Láska je láska v režii Milana Cieslara. Z filmu Cyril a Metoděj také vznikla následně rozšířená seriálová verze.

V televizi se Tomáš pravidelně objevoval jako režisér Lukáš Kadlec v seriálu Svatby v Benátkách na TV Prima. Zahrál si také v seriálu Charité pro německou televizi Das Erste. Svou schopnost improvizace dále Tomáš uplatnil v mnoha dílech televizního zábavného pořadu Vylomeniny na TV Prima.


4.9.1988
Mladá Boleslav, Československo
Tomáš Vaněk csfd

VejškaCyril a Metoděj – Apoštolové SlovanůCesta do lesaLáska je láskaUlovit miliardářeGympl1. MISEModrý kódCharitéCyril a Metoděj - Apoštolové SlovanůCena Jindřicha ChalupeckéhoKazimír a KarolínaŽena, bůh a pomerančeDobrí sousedyObchodVylomeninySnídaně


Aktualizace osobnostního profilu Tomáš Vaněk: 24.4. 2024 08:05