Eric Dane 51 let


Eric William Dane se narodil 9. listopadu 1972 v kalifornském San Franciscu jako starší ze dvou bratrů. Jeho otec se živí jako architekt a designer a matka je ženou v domácnosti. Dne 29. října 2004 se Eric oženil s herečkou Rebeccou Gayheart. Pro hereckou kariéru se tento výborný atlet rozhodl po tom, co si na střední škole zahrál v adaptaci slavné divadelní hry Arthura Millera „All My Son's“. Aby šel svému snu naproti, přestěhoval se do Los Angeles a zanedlouho se začal objevovat v menších rolích známých i méně známých seriálů a televizních filmů.

V roce 2005 si Eric zahrál v hororu „Krvavá hostina“ (Feast), který se snažil zbořit všechna žánrová klišé a pod kterým je producentsky podepsán zajímavý trojlístek v sestavě Ben Affleck, Matt Damon a Wes Craven, přičemž především poslední jmenovaný je hororovým odborníkem na slovo vzatým. Následovala postava Multiple Mana v „X-Men: Poslední vzdor“ (2005), „Odsouzeni zemřít: Otevřené moře 2“ (Open Water 2: Adrift, 2005) a „Weddings Wars“ (2005).

Přes výše uvedená díla se dostáváme k dosavadnímu vrcholu Ericovi kariéry a tím je role Dr. Marka Sloana v seriálu „Chirurgové“ (Grey's Anatomy, 2005). V dohledné době se Eric objeví v komedii „Marley & Me“ po boku Owena Wilsona.


9.11.1972
San Francisco, California, USA
Eric Dane csfd

Bad Boys 4AmericanaBorderlineDangerous WatersLittle DixieAmerický masakrRedeeming Love1921Vrah mezi námiOstrovní přízrakyNa sv. ValentýnaVarietéMarley a jáCome Rain or Come Shine: From Grey's Anatomy to Private PracticeGrey's Anatomy: Every Moment CountsOdsouzeni zemřítSvatební válkyX-Men: Poslední vzdorKrvavá hostinaPainkiller JaneHlava nehlavaSol GoodeBall & ChainBasket, TheSvůdná nenávistTajná službaEuforieChirurgovéPoslední loď


Aktualizace osobnostního profilu Eric Dane: 18.12. 2023 00:32