Robert Glenister 64 let


Robert Glenister se narodil dne 11.března v roce 1960 v bohatší rodině, která získala z dědictví nemalé jmění. Jeho otec John Glenister pracoval jako režisér v jedné britské televizi. Z rodiny se herectví věnuje také jeho o tři roky mladší bratr Phillip Glenister. Oba vystudovali Hatch End Comprehensive school.

Robert je dnes pro většinu Angličanů známý televizní herec, díky jeho rolím v britských TV filmech, seriálech a sitcomech. Poprvé se objevil v úspěšném birtském seriálu DOCTOR WHO. Průlomovým bodem v herectví se stal rok 1980, kdy získal jednu z hlavních rolí v sitcomu SINK OR SWIM. Dalším významnějším bodem v jeho kariéře se stává vedlejší role v seriálů INSPEKTOR FROST. Až do roku 2003 byl obsazován do vedlejších rolí anglických seriálů a TV filmů např. nejznámnější HITLER: VZESTUP ZLA.

Rok 2004 byl pro Roberta klíčovým, získal jednu z hlavních rolí v dnes velmi populárním seriálu PODFUKÁŘI (THE HUSTLES), která ho neobyčejně proslavila. Většina lidí ho proto zná jako Ashe Morgana. V současnosti běží premiérové díly osmé řady seriálu na kanále BBC.


11.3.1960
Watford, Hertfordshire, England, Velká Británie
Robert Glenister csfd

VillainVzduchoplavciNa konci cestyNeviditelný důkazTajemná hrobkaThe Great Train RobberyWe'll Take ManhattanVrahova důvěrniceZáhady Sally Lockhartové - Rubín v kouřiDetektiv MonroeWho Killed Thomas Becket?EroicaHitler: Vzestup zlaMurderPropustkaSirensNávštěvníci: Cesta do AmerikyProkletý láskouMy Fragile HeartAristophanes: The Gods Are LaughingHlavní podezřelý: Unesené dítěPersuasionLanding On the Sun, ASecret Rapture, TheBlood RightsEnding UpMe and the GirlsStrike: The Birth of SolidarityPodezřeníSherwoodC.B. StrikeIsolation StoriesPán časuŠest v tomDvojí tvářNepříteli nablízkuParanoidTři mušketýřiZákon a pořádek: Spojené království


Aktualizace osobnostního profilu Robert Glenister: 30.10. 2023 23:32