Nagesh Kukunoor 57 let


Nágeš Kukunúr je původem telugský režisér, nejvíce pozornosti si pravděpodobně zatím vysloužil filmem Dor. V Indii je znám asi především jako režisér, který netočí filmy podle zavedených schémat.

V roce 1988 odchází z Indie do americké Atlanty studovat chemii. Po ukončení studií pracuje jako poradce pro životní prostředí. Do Indie se vrací v roce 1997, aby si splnil svůj sen točit v Indii filmy. Před tím ještě navštěvoval v Americe kurzy herectví a zahrál si vedlejší roli v jednom americkém béčkovém thrilleru Mobius (odkaz na imdb).

Po návratu domů investoval všechny své úspory (asi 40 tisíc dolarů) a během 17 dnů natočil svůj první film se silně autobiografickými prvky Hyderabad Blues.

Film pojednává o mladíkovi, který se po 8 letech vrací domů z Ameriky, původně jen na prázdniny. Ale podlehne nátlaku rodičů a souhlasí, že se bude rozhlížet po vhodné indické nevěstě. A zakouká se do Ašviní, která je sice lékařka, ale ne z té správné kasty.... Nágeš si v tomto filmu zahrál hlavní roli. A zatím ve všech svých následujících filmech se objevuje v menší, či větší roli. Film Hyderabad blues se stal ve své době nejúspěšnějším indickým nezávislým filmem a udržel se v kinech 6 měsíců.


30.3.1967
Hajdarábád, Indie
Nagesh Kukunoor csfd

Good Luck SakhiDuhaLakshmiModAashayein8 X 10 TasveerBombay to BangkokDorIqbalHyderabad Blues 23 DeewareinBollywood CallingRockfordHyderabad BluesModern Love HyderabadMayanagari - City of DreamsThe Test CaseMobiusJeena Isi Ka Naam Hai


Aktualizace osobnostního profilu Nagesh Kukunoor: 2.3. 2024 04:32