David Ondříček 54 let


David Ondříček absolvoval dokumentární katedru pražské FAMU. Po několika dokumentárních filmech debutoval v roce 1996 filmem Šeptej. Film se stal druhým nejnavštěvovanějším snímkem v České republice v roce 1996, byl nominován na Tiger Award na MFF v Rotterdam v roce 1997 a vyhrál Promotional Award na Festivalu mladého evropského filmu v Cottbusu.

Jedna ruka netleská, třetí celovečerní film Davida Ondříčka měl premiéru v roce 2003. Byl nominován ve třech kategoriích na cenu Český lev a získal stříbrnou medaili na Houston International Festival v kategorii nezávislých hraných filmů. V roce 2006 David Ondříček uvádí film Grandhotel, který byl vybrán do sekce Panorama na Berlinale. Grandhotel byl nominován na sedm Českých lvů, nakonec si odnesl 2 České lvy.


23.6.1969
Praha, Československo
David Ondříček csfd

ZátopekDukla 61Ve stínuGrandhotelJedna ruka netleskáSamotářiŠeptejKrál Šumavy: Fantom temného krajeZátopekMystic Skate CupGEN - Galerie elity národaJanáčkovy HukvaldyProuza a PriessnitzTheodor PištěkLucie TourÓmDeník Dity P.VideománieZtraceni v MnichověMozaikaSingle LadySvětlu vstřícSingle ManTaxikář


Aktualizace osobnostního profilu David Ondříček: 17.11. 2023 05:44