Jack O'Halloran 81 let


Jack O’Halloran je americký herec a bývalý boxer. O’Halloran se narodil ve Filadelfii v Pensylvánii. Boxoval pod přezdívkou „Ir“ v kategorii těžká váha v letech 1966-1974. Během svých prvních 16 profi zápasů nebyl nikdy poražen. V roce 1973 byl blízko příležitosti postavit se v ringu Muhammadu Alimu, nicméně předtím byl knockoutován Jimmym Summervillem a tím jeho šance na boj s Alim skončila. O’Halloran je uveden v boxerské síni slávy California Boxing Hall of Fame.

Tou nejznámější byla postava Nona – Kryptonského super zločince ve sci-fi filmu SUPERMAN II /1980/. V jednom interview O’Halloran prohlásil, že ztvárnit postavu Nona jako malého dítěte byl jeho nápad a že producenti filmu Alexander a Ilya Salkindovi udělali velkou chybu, když propustili po druhém dílu režiséra Richarda Donnera, kdy podle něj kvalita třetího a čtvrtého pokračování šla dolů. Následkem toho i prý Gene Hackman a Margot Kidder odmítli dál hrát své postavy Lexe Luthora resp. Lois Lane v následujících pokračováních Supermana. V interview pro časopis Starlog Magazine v říjnu 2006 O’Halloran prozradil, že během natáčení druhého dílu moc dobře nevycházel s hercem Christopherem Reevem a dokonce se mezi sebou porvali. Od sebe je musel oddělit režisér Donner. Navzdory tomuto incidentu později O’Halloran vyjádřil Reeveovi podporu po jeho těžkém úrazu. Podle O’Hallorana je reakce většiny fanoušku při setkání s ním ve smyslu „O můj Bože, on mluví!“.

O’Halloran ztvárnil řadu vedlejších rolí jako např. ve filmu KING KONG /1976/, s Genem Hackmanem a Maxem von Sydowem ve filmu MARCH OR DIE /1977/, v krimi komedii DRAGNET /1987/, ve filmu s Omarem Shariffem THE BALTIMORE BULLET /1980/, v akčním snímku s Chuckem Norrisem HERO AND THE TERROR /1988/ nebo v komedii MOB BOSS /1990/. Pro bondovku THE SPY WHO LOVED ME /1977/ byl navržen pro roli Jawse ale nakonec ji získal Richard Kiel.

V roce 2008 zveřejnil O’Halloran spolu s hollywoodským veteránem filmové výroby Jayem Samitem plán pro vznik filmových studií napříč Spojenými státy pod značkou Long Beach Studios. V roce 2010 vydal O’Halloran knihu „Family Legacy“. Kniha popisuje O’Halloranův vztah s jeho prohlašovaným otcem a bývalým bossem mafiánské rodiny Gambinů, Albertem Anastasiem.


8.4.1943
Philadelphia, Pennsylvania, USA
Jack O'Halloran csfd

Dark Ascension II: The Journey to HellFury of the Fist and the Golden FleeceDark AscensionAbductSuperman II: Verze Richarda DonneraFlintstoneoviHuck and the King of HeartsSám proti teroruZátahBaltimorský zázrakSuperman IISupermanPochoduj nebo zemřiKing KongSbohem buď, lásko máDragnetKnight RiderTo je vražda, napsalaHunterEmbargoHeroic AmbitionYou Will Believe: The Cinematic Saga of SupermanThe Magic Behind the CapeRobert Mitchum: The Reluctant Star


Aktualizace osobnostního profilu Jack O'Halloran: 3.11. 2023 23:08