Eva Sadková (1931 - 2000)


„Brutality je v životě tolik, že podle mého názoru by dobrý kumšt měl posilovat v lidech laskavost.“ Tak zní životní krédo jedné z nejlepších českých televizních režisérek.

V polovině 60. let natočila své jediné 2 kinematografické filmy, které však spíše zapadly. Druhý z nich, krimi 5 milionů svědků (1965), představuje poměrně originální kriminální příběh z prostředí začínající televize, které Sadková velmi dobře znala. V devadesátých letech si Eva Sadková vyzkoušela i literární žánr, když se podílela na knize „Scénář pro Naďu“ o zpěvačce Nadě Urbánkové.


16.7.1931
Praha, Československo
8.4.2000
Praha, Praha, Hlavní město Praha, Česko
Eva Sadková csfd

Modrý denNespavost ve dvouNávrat do cizí zeměOdměnaOdplataErotický triptychOdsouzen k životuTen lokajDie Generalin seiner MajestätVítězná prohraDvojčataJak lhal jejímu manželoviMuž budoucnostiRukojmíZlý věkSrdíčkoZaslepeníZykovoviMandarinkový pokojGobseckRudinZaspala nevěstaBledě modré ženské písmoSedm křížkůVzpurní svědkovéHra na slepou bábuMá dáti, dalObyčejná historieMěsíční tóninaNa ostrověTá dámaČím kdo žijeLovecRozedněníKořistZastav se a ohlédniCukrárnaPrestrelené skloRomance z HlubočepSlečna RajkaZtrácím tě, láskoChtěl jsem kvítíHaváriaHľadačiRáno budeme moudřejšíČtvrtý obratelKdy začínáme žít jinakMilenci z kioskuVlivná osobaVšetci tí čestní mužiAť hodí kamenemOtevři očiŽebrácká operaKonec semestruMé ironické štěstíPsáno na pranýřPůlpennyZvíkovský rarášekLetím do bouřkyPodivín


Aktualizace osobnostního profilu Eva Sadková: 20.3. 2024 13:45